Güncel
Giriş Tarihi : 26-11-2021 11:07   Güncelleme : 26-11-2021 11:40

Kadına Şiddet Konusunda Halkı Bilgilendirdiler

İlçemizde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde kadınları bilinçlendirmek amacıyla bir stant açıldı

Kadına Şiddet Konusunda Halkı Bilgilendirdiler

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçemiz Uğur Mumcu Meydanı’nda kadına yönelik şiddet bilgilendirme standı açtı.

Kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak, KADES (Kadın Acil Destek Uygulaması) uygulaması hakkında kadınları bilgilendirmek amacıyla öğretici broşürler dağıtıldı.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ve Kaymakam Refiki Feyza Nur Kılıç’ta standı ziyaret ederek, yapılan etkinlik ve KADES ile ilgili bilgiler aldı.

Jandarma ve Emniyet mensupları,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının uygulaması hakkında vatandaşlara bilgiler vererek, KADES uygulamasının indirilmesi ve kullanımı konularında yardımcı oldu.

KADES nedir? Nasıl indirilir?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.

Akıllı telefon kullanıcısı kadınlar, “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)” indirebiliyor. Kullanıcılar, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve EGM tarafından gelen aktivasyon kodu ile uygulamayı aktif hale getirebilecek. KADES uygulaması ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşabilecek. Emniyet tarafından yardım çağrısı yapıldığı anda olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanıyor.

AdminAdmin