Güncel
Giriş Tarihi : 14-07-2015 10:25   Güncelleme : 14-07-2015 09:47

Kadir Gecesi’nde Vatandaşlar Camilere Akın Etti

Kadir Gecesi’ni idrak etmek üzere Camilere akın eden vatandaşlar namaz kıldı, dua etti

Kadir Gecesi’nde Vatandaşlar Camilere Akın Etti
 Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan daha hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde vatandaşlarımız camilere akın etti.

İskele Camii hınca hınç doldu ve camide yer bulamayan kadın ve erkek cemaat avluda da boş yer bırakmadı. Teravih namazının ardından Kadir Gecesi münasebeti ile Peygamber efendimiz H.Z. Muhammed (S.A.V ) Hazretlerinin de Sakal-ı Şerif’lerinin ziyarete açıldığı İskele Camii"nde vatandaşlar sakalı şerif i görebilmek, cep telefonları ile bir kare de olsun fotoğraf çekebilmek için adeta birbiri ile yarıştı.



Sakal-I Şerif’in Sadece İskele Camisi’nde Kadir Gecelerinde Salâtu Selam eşliğinde ziyarete açıldığı belirtildi. Kadir gecesi dolayısıyla site camisinde tesbih namazı kılınırken, arife gecesinde ise İskele Camii"nde tesbih namazı kılınacağı öğrenildi.

Sakal-ı Şerif Peygamber efendimizin mübarek sakal-ı şeriflerinden Müslümanlar tarafından alınıp, teberrüken (bereketlenmek için) saklanan ve günümüze kadar gelen mukaddes emanete verilen ad. “Lıhye-i seadet” ve “Lıhye-i şerif” diye de bilinen sakal-ı şerif mübarek ay, gün ve gecelerde Müslümanlar tarafından ziyaret edilmektedir.

hakan akbaşhakan akbaş