Güncel
Giriş Tarihi : 19-09-2018 10:59   Güncelleme : 19-09-2018 11:32

Kahraman Gazilerin Onurlu Günü

Kahraman Gaziler düzenlenen program ile ilçemizde anıldı.

Kahraman Gazilerin Onurlu Günü

19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle tüm yurtta çeşitli anma programları ve törenler düzenlendi. İlçemiz Kaymakamlığı tarafından da "19 Eylül Gaziler Günü" programı düzenlendi. Hükümet Konağı önünde gerçekleşen programa Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Aynı zamanda Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi  tarafından “Gazi”lik unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilişinin de 97’nci yıl dönümü olması sebebi ile düzenlenen etkinlik çelenk sunumu ile başladı.

Gerze Kaymakamlığı ve Belediye  çelenklerinin takdim edilişinin ardından program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıdemli Çavuş Halil Kula yaptı. Halil Kula, " Bugün milli mücadelede kazanılan büyük zaferin mimarı Ulu Önder Atatürk'e Büyük Millet Meclisi tarafından "Mareşallik" ve "Gazilik" verilişinin 97. yıl dönümüdür. Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Seve seve ölüme giden aziz milletimizin şahadet şerbetini içemeyen evlatları hak ettikleri gazilik unvanını büyük bir gurur ile taşımaktadır. Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk Kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı, gaziler ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Yüce Türk Ulusu sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Jandarma Genel Komutanlığı ve Yüce Türk Ulusunun bir mensubu olarak sizi temin ederim ki , bizlere bırakmış olduğunuz kutsal emanet olan Türkiye Cumhuriyetini sizden aldığımız güç, inanç ve özveri ile Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda sonsuza kadar koruma ve yaşatma kararlılığında olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

Ardından İlkokul öğrencileri  tarafından okunan şiirler sonrası program sona erdi.

 

Seda ŞengülSeda Şengül