Güncel
Giriş Tarihi : 10-03-2018 13:32   Güncelleme : 10-03-2018 13:52

Kaldırım taşlarını ustalıkla yerlerinden söküp çaldılar

İlçemiz Köşk Caddesinde kaldırım taşlarının ustalıkla yerlerinden sökülerek çalınması "hırsızlıkta son nokta" yorumlarının yapılmasına neden oldu

Kaldırım taşlarını ustalıkla yerlerinden söküp çaldılar

İlçemiz Köşk Caddesinde kaldırım üzerinde gözlerine kestirdikleri taşları ustalıkla yerlerinden sökerek alan şahısların ne maksatla taşları söktüğü henüz anlaşılabilmiş değil.

Etrafındaki diğer taşlara zarar verilmeden büyük bir ustalıkla yerlerinden sökülen kaldırım taşları vatandaşları olduğu kadar belediye ekiplerini de şaşkınlığa uğrattı. 

Belediye olarak İlçede zaman zaman çeşitli hırsızlık olayları ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, yola döşenmiş olan kaldırım taşlarının çalınmasının şaşırtıcı ve beklenmedik bir durum olduğunu söyledi. Belovacıklı; “Belediyemiz park bahçe, peyzaj, kültür ve sanat ile birlikte fen işlerinde çalışmaları büyütüyor büyütmesine ancak hırsızlık çalışmaları da bir o kadar devam ediyor ilçemizde. Bilindiği üzere ilçemizde bankların çalınmasına ve çöp kovalarının ortadan kaybolmasına bir nebze de olsa alışmıştık ama bu son nokta dediğimiz bir hırsızlık olayıyla daha karşı karşıya kaldık.İlçemiz Köşk Caddesi mevkiinde gerçekleşen bu olay ise kaldırım taşlarının sökülmesi. Bir dönem belediyemiz çalışma yapacağı bölgeye bıraktığı parke taşların ortadan kaybolması hepimizin malumu ancak, kaldırım taşının bu denli ustalıkla sökülmesi karşılaşabilinecek enteresan bir olay bizler için” diye konuştu.

Amaçlarının sadece hizmet olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, hırsızlık sonucu hasara uğrayan bölgenin en kısa sürede onarılacağını belirtti. Belovacıklı; “Amacımız sadece hizmet. Halkımızın bizlerden talep ettiği her materyali sunup yardımcı olmaya çalışan bir anlayış güdüyoruz zaten. Ancak üzerinde detaylı bir çalışma yapılarak sökülen bu kaldırım taşları vatandaşlarımızın anlık dikkatsizliği sonucu ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır bunu da bilmek gerekir. En kısa zamanda eksilen bu bölgenin onarılacağını vatandaşlarımıza bildirir, bu hadiseyi gerçekleştiren şahsiyetlere de bunun son olmasını temenni ettiğimizi belirtiriz” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül