Güncel
Giriş Tarihi : 10-10-2015 21:44   Güncelleme : 11-10-2015 10:34

Kanlı Miting Sonrası Gerze'ye Döndüler

Ankara'da düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği Barış Mitingine Gerze'den katılan DİSK, KESK ve Eğitim - Sen üyesi grup, Hükumet Konağı önünde basın açıklaması yaparak faillerin biran önce bulunmasını istedi.

Kanlı Miting Sonrası Gerze'ye Döndüler

Gece 21:00 sularında Gerze'ye varan grubu hükümet konağı önünde çok sayıda Gerzeli karşılarken, Belediye Başkanı Osman Belovacık'lı da gruba destek için Hükümet Konağı önündeydi.

Grubu taşıyan otobüsün hükümet konağına gelmesiyle birlikte "Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi" sloganları atan kalabalık, sendika üyelerini alkışlarla karşıladı.

Barış Mitingine katılan grup adına açıklamada bulunan Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker, Ankara'ya barış ve demokrasi taleplerini haykırmak için gittiklerini ancak barış eylemlerinin kana bulandığını ifade etti.

"Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi" sloganını haykırmak için Ankara'da toplandıklarını kaydeden Eker, Mitingin izninin Ankara valiliğinden alınmasına rağmen, binlerce polisin gözü önünde kanlı bir katliamın yaşandığını ifade etti.

Hiç Kimse Bu Katliamın failinin meçhul olduğunu söylemesin!

Patlayan Bombaları tanıdıklarının altını çizen Eker, 18 Mayıs'ta Adana ve Mersin'deki, 5 haziranda Diyarbakır'da ki ve 20 temmuzda Suruç'ta ki patlayan bombalar ile aynı seri olduğunu iddia ederek, "Hiç Kimse Bu Katliamın failinin meçhul olduğunu söylemesin" ifadelerini kullandı.

Katilleri Tanıyoruz!

Konuşmasında yaşanan katliamların katilinin; 400 vekili alamadığı için ülkeyi iç savaşa sürükleyenler olduğunu kaydeden Eker konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Amaçları bizi korkutup, yıldırarak 13 yıllık hırsızlık ve zulüm saltanatlarını sürdürmeye çalışmaktır. Bizi korkutup, yıldırmaya çalışanlara sesleniyoruz; Korkmayacağız, yılmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Ölen arkadaşlarımızı anmak için yarından itibaren üç gün grevde olacağız."

 



 

AdminAdmin