Güncel
Giriş Tarihi : 22-02-2021 15:36   Güncelleme : 22-02-2021 16:03

Kapalı Köy Yolu Kalmadı

Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İl Özel idaresinin yaptığı kar temizleme çalışmasıyla birlikte Sinop genelinde kapalı köy yolunun kalmadığını söyledi

Kapalı Köy Yolu Kalmadı

Köy yollarının ulaşıma açılması ve vatandaşların mağdur olmaması için kar yağışının başladığı ilk andan itibaren 42 iş makinesi ve 84 personel ile birlikte harekete geçen Sinop İl Özel İdaresi ekipleri, loder, eksvatör ve dozer araçlarıyla yürüttükleri hummalı çalışmaların ardından şehir genelindeki 300 köy yolunu ulaşıma açtı.

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİNCİ ÖNCELİK SAYILDI

Özel İdare ekipleri, köylerde rahatsızlanan vatandaşların yardımına yetişmek için de zamanla yarıştı. Süreçte 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeliyle koordineli bir şekilde çalışan Özel İdare ekipleri, köylerde acil yardım talebinde bulunan vatandaşlara ulaşılması için büyük bir özveri ortaya koydu. Bu gayretli çalışma sonrası, köylerde yaşayan onlarca hastaya zamanında sağlık müdahalesi yapıldı.


 

YEDAŞ EKİPLERİYLE KOORDİNELİ OLARAK ÇALIŞILDI

Elektrik kesintileri yaşanan bölgelerde elektrik kesintilerini en kısa sürede çözmek ve vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla YEDAŞ ekipleriyle koordineli olarak çalışıldı.

Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, “15 Şubat gecesi Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece yarısından itibaren Sinop'un tamamında etkili olan kar yağışı sonrasında 16 Şubat itibariyle 300 adet köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Sürekli devam eden kar yağışına karşın Sinop İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerimizin 7/24 esasına göre yaptıkları çalışmalarıyla kar yağışının tamamen durduğu 18 Şubat Çarşamba itibariyle kapalı olan 300 köy yolunu 4 iş günü içerisinde sıfıra indirdik.

Ekiplerimiz öncelikle ana yollar ve acil ihbarları değerlendirerek, 65 yaş üstü Covid aşısı randevusu olan vatandaşlarımız, diyaliz hastası vatandaşlarımızın ulaşımını sağlamak üzere çalışmalarını devam ettirdi. Yüksekliği 2 metreye ulaşan kar kütlelerini aşarak vatandaşlarımızın köylerine ulaşımlarını sorunsuz bir hale getirmek için gece gündüz çalışan ekiplerimiz, İl ve ilçe merkezlerine kilometrelerce uzaktaki köylerde gece yarılarına kadar çalışma gerçekleştirdi. Büyük bir özveriyle emek veren tüm personelime teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle öncelikle yönlendirmeleriyle ve desteğiyle Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu, İlçe Kaymakamlarımız, Meclis Başkanımız başta olmak üzere bütün İl Genel Meclis Üyelerimize, bize yer yer araç desteği veren özel müteşebbislerimize, tüm il genelinde bize araç takviyesinde bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızdan Karayolları Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne, çalışmalarımızda bize yardımcı olan muhtarlarımıza, köy yollarımızın ulaşıma açılmasında 7/24 esasına göre çalışarak -7 derecelerde hizmet vermeye çalışan emekçi tüm mesai arkadaşlarıma ve en önemlisi çalışmalar sürerken sabır ve tahammül ortaya koyan kadirşinas Sinop halkına teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerinde bulundu.

AdminAdmin