Güncel
Giriş Tarihi : 05-10-2021 11:02   Güncelleme : 05-10-2021 14:03

Karadeniz, “Balıkçı Kardeşim Ava Mı Çıksın Sürekli Atık Su Belgesi Mi Alsın?''

Karadeniz, balıkçıların temel sorunlarından biri olan Atık Su Belgesi hususuna dikkat çekti

Karadeniz, “Balıkçı Kardeşim Ava Mı Çıksın Sürekli Atık Su Belgesi Mi Alsın?''

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz balıkçıların sorunlarını dile getirmeyi sürdürüyor.

CHP Milletvekili Barış Karadeniz yaptığı yazılı açıklamada;
''Balıkçı kardeşlerimizle sürekli irtibat halindeyiz, sorunları dinlemeye çözüm yollarını görüşmeyi sürdürüyoruz. Balıkçılarımızın ne yazık ki sorunu çok, bunların başında Atık Su Belgesi geliyor.

2 Eylül 2020 tarihinde Çevre Şehircilik Bakanlığı bir genelge yayımlıyor,  genelgede yolcu ve personel dâhil taşıma kapasitesi 12 kişi ve üzeri olanlar için Atık Su Belgesi'nin 48 saatte bir alınması maddesi yer alıyor. Balıkçı kardeşim balık avına mı çıksın sürekli belge mi alsın? Balıkçı kardeşim gittiği her limanda atık su tesisi bulabilecek mi bu daha meçhulken genelgede değişikliğe gidilmelidir. Bu balıkçılığa doğrudan engel teşkil etmektedir.

Bu, günlerce, aylarca denizde çalışan balıkçının sürekli limana gelme zorunluluğudur. Hava şartları ile de kısalan av sezonunda bu uygulama balıkçının avına ket vurmaktadır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir, balıkçıların üzerinden elinizi çekin '' dedi.

Sözlerinin devamında balıkçılıkla ilgili yapılan yanlış uygulamalara değinen Karadeniz, ''Bir kez bile denize çıkmayan masa başından karar vericiler balıkçılık hakkında karar alıyor. Denizi bilmeyen, balık çeşitlerini tanımayan görevliler denetim yapıyor.

Balıkçılık artık bir ceza kesme mekanizması gibi görülüyor. Balıkçılarımız büyük cezalarla karşı karşıya bırakılıyor. Biz bu düzeni değiştireceğiz. İktidarımızda kuracağımız Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kapsamında balıkçılarımızla oturacağız sorunları konuşacak birlikte karar alacağız. Türkiye'nin en güvenli limanı biz olacağız'' dedi.      

AdminAdmin