Güncel
Giriş Tarihi : 28-04-2015 14:26   Güncelleme : 28-04-2015 16:33

Karadeniz Ereğli Gemisi Gerzelilerin Ziyaretine Açıldı

Karadeniz Liman Ziyaretleri Kapsamında İlçemiz Limanına konuşlandırılan TCG Ereğli (P-1214) adlı Karakol Gemisi, bir gün süreyle halkın ve basının ziyaretine açıldı.

Karadeniz Ereğli Gemisi Gerzelilerin Ziyaretine Açıldı
 Karadeniz Ereğli Gemisi İlçemiz limanında Gerzelilerin ziyareti amacı ile konuşlandırıldı. Sabah 10.00 itibarı ile ziyarete açılan Gemide mürettebat ve görevliler tarafından Gemiyi ziyaret edenlere kısa bilgiler verildi. Gemi Kaptanı Deniz Yüzbaşı Halil İbrahim Avcıkaya ve beraberinde ki heyet saat 10.30'da Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar'ı Ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Ziyarette Garnizon komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan'da hazır bulundu.



Ereğli'ye Yoğun İlgi

Karadeniz Liman Ziyaretleri Kapsamında İlçemiz Limanına konuşlandırılan TCG Ereğli (P-1214) adlı Karakol Gemisi, Gerzeliler tarafından yoğun bir ilgi gördü. Gemiyi Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi ve Gerze Meslek Yüksekokulundan oluşan heyet de ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı.

İlk olarak okul Müdürü Murat Balcıoğlu gözetiminde ziyaret gerçekleştiren Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencileri, Karadeniz Ereğli gemisini büyük bir ilgi ile gezerek komutanlardan bilgi aldı. Daha sonra Gerze Meslek Yüksekokulu Deniz Liman İşletmeciliği Programı öğrencileri de, Okul Müdür Yardımcısı Yrd. Doc. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan ve Öğretim görevlileri Mehmet Özkan Keleş ve Hakan Özkan'la birlikte Gemiyi gezelere arasında yer aldı.

Bu gemi milli olarak yapılan ilk harp gemisidir

Gemi Milli imkanlarla inşası yapılan ve envantere giren ilk gemi olan Tuzla sınıfı Karakol gemilerinin on beşincisi. 7 Kasım 2014 tarihinde sancak çekmeye müteakip hızlı bir şekilde tazeleme ve intibak eğitimine başlanıp, 9 Ocak tarihin itibaren Karadeniz Ereğli limanına yanaşmıştır. Karadeniz Bölge komutanlığına bağlı Üs Savunma birlikleri komutanlığı, Karakol gemileri gurup komutanlığına alınmıştır. O günden itibaren de Ereğli limanında görevlerini icra etmektedir. Gemi imkan kabiliyetleri su üstü harbi, hava savunma harbi ve ana görev fonksiyonu da deniz altısavunma harbi. Geminin silahları 40 milimetre top, 2 adet 12.7 milimetre top ve 8 adet su bombasıdır. Gemi personeli, sahip olduğu silahlarla barış döneminde icra ettiği görevler haricinde yaptığı eğitimlerle de her an harbe hazır konumunu idame etmektedir. Geminin boyu 56.8 metre, tonajı 430 ton 2 adet MTU ana makinesi var. Bu gemi milli olarak yapılan ilk harp gemisidir. Bu da ülkenin savunma sanayisinde önemli bir gelişmedir. Geminin yüzde 60 konfigürasyonu yerli firmalardan alınmış. Makineler bir de top sistemi, bir kaç sistem daha var yabancı firmalardan alınan. Onlarda yüzde 40 lık yekunu teşkil ediyor. H,ç bir gemi yüzde yüz kendi imkanlarla yapılmaz.




AdminAdmin