Güncel
Giriş Tarihi : 07-10-2016 10:39   Güncelleme : 07-10-2016 10:52

Karadeniz, TBMM'de Gerze Hakkında Konuştu

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, TBMM'de konuşarak Gerze Hükümet Konağı'nın yatırım programına alınması gerektiğini söyledi

Karadeniz, TBMM'de Gerze Hakkında Konuştu
 CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz TBMM'de söz alarak İlçemiz Hükümet Konağının yeni yatırım programına alınarak yenilenmesi teklifinde bulundu.

Karadeniz, Dikmen'de adli teşkilatın bulunmaması nedeniyle, Gerze Adliyesi'nin iki ilçenin iş yükünü taşıdığını bu nedenle adliyenin fiziki çalışma şartlarında iyileştirme yapılması gerektiğini belirtti.

Barış Karadeniz'in mecliste yaptığı konuşması şu şekilde; ''Ayancık ilçemizin mevcut Hükümet Konağı eski bir yapı olup, sağlıklı çalışma ortamı mevcut değildir. Arşiv odaları ve idari personel odaları yeterli değildir. İlçemizin acil olarak bir Hükümet Konağına ihtiyacı vardır. Hükümet Konağı yapımının yatırım programına alınması gerekmektedir. Yine Durağan ilçemizin mevcut adliye binası il özel idaresine bağlıdır. Bu sebeple, müstakil bir adliye binası yapılması gereği bulunmaktadır. Gerçi Gerze ilçemizin Adliyesi de Hükümet Konağı içerisinde bulunmaktadır. Gerze Hükümet Konağı 1956 yılında yapılmıştır. 3 Katlı binanın her katında iki farklı kurum bulunan bu binada Gerzelilere hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca adli teşkilat bulunmayan Dikmen ilçemizin adli iş yükü, Gerze adliyesinin iş yükünü arttırmakta, adliyenin fiziki şartları ihtiyacı karşılamamaktadır. Bu nedenle Sinop'un ilçelerinde acil bir şekilde Hükümet Konaklarının yatırım programlarına alınması gerekmektedir'' dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül