Güncel
Giriş Tarihi : 05-12-2018 11:43   Güncelleme : 05-12-2018 12:12

Karadenizli balıkçılar ilçemiz limanına demir attı

Karadeniz’de bereketli geçen av sezonu devam ederken bu yıl bol çıkan palamuttan sonra balıkçılar hamsi avlamak için denize açılıyor

Karadenizli balıkçılar ilçemiz limanına demir attı

Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon gibi çevre illerden gelerek ilçemiz limanına demir atan balıkçılar Gerze açıklarında hamsi avına çıkıyor.

Hamside beklediklerinden iyi bir sezon geçtiğini söyleyen balıkçılar; “Karadeniz bu yıl bereketli. Hamsi, sarıkanat, çinekop ve barbunya şimdilik ağlarımıza bol miktarda takılıyor. Hamsinin, Sinop açıklarına kadar geldiğini öğrenince teknelerimizi Gerze istikametine çevirdik. Bir süredir Gerze ve Sinop açıklarında avlanıyoruz. Bereketli bir sezon geçiyor. Deniz suyu sıcaklığı henüz istenilen seviyede düşmedi. Havaların soğumasıyla hamsinin bölgemize gelmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Umudumuz av sezonunun bu şeklide devam etmesi. Vatandaşlar, inşallah bu yıl balığa doyacak” şeklinde konuştular.

Büyük balıkçı tekneleri hamsi avına devam ederken ilçemiz balıkçıları ise denizden sarıkanat ve barbunya ile döndüler. Sabah saatlerinde ağlarındaki balıkları ayıklayan ilçemiz balıkçıları Karadeniz’de bu yıl bereket var diyerek güne iyi başladıklarını ifade ettiler.

Çok sayıda balık kamyonu ise her yıl olduğu gibi bu yılda sahil şeridine arka arkaya park ederek denizden dönen teknelerden hamsi almak için sıralarını bekliyorlar.

   
Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül