Güncel
Giriş Tarihi : 08-04-2021 13:57   Güncelleme : 08-04-2021 14:06

Karaömeroğlu, Sinoplu Kadın Kooperatifçilerle Birlikte Kastamonu’da

Sinop Valisi’nin Eşi Filiz Karaömeroğlu, Sinoplu kadın kooperatifçilerle birlikte Gücüm Emeğim Platformu’nun tanıtım ve mutabakat metni imza törenine katıldı

Karaömeroğlu, Sinoplu Kadın Kooperatifçilerle Birlikte Kastamonu’da

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerinden oluşan TR82 Bölgesi'nde faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve kadın girişimci derneklerini tek çatı altında buluşturma hedefiyle oluşturulan Gücüm Emeğim Platformu’nun tanıtım ve mutabakat metni imza törenine katıldı.

Karaömeroğlu’nun Ayancık Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Durakhan Anneleri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Durağan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Sinop Kadın Emeğini Kalkındırma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcileri ile birlikte katıldığı toplantıda "Gücüm Emeğim Platformu" tanıtımı ve Mutabakat metni imza töreni gerçekleştirildi.   

Toplantıda konuşan KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, KUZKA Toplantı Salonu'nda, ajansın kooperatifçilik, girişimcilik ve mesleki eğitimin güçlendirilmesi amacıyla kadınların ve gençlerin iş gücüne katılımını artırmayı hedeflediğini söyleyerek, “son zamanlarda kadın girişimci dernekleri ve kadın kooperatiflerinin sayısının arttı. Geçen yıl kadın kooperatifleri ve kadın girişimci derneklerinin kurumsal kapasitelerinin artırılması amacıyla 14 farklı eğitim düzenledik.  Kooperatifler ve girişimci derneklerin kendilerini ve ürünlerini tanıtabilmesi amacıyla ulusal fuarlara katılımları sağlanacak ve ülke genelindeki başarılı kadın örgütlerine ziyaretler düzenlenecek” diye konuştu.

KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç konuşmasının sonunda, ‘’Gücüm Emeğim Platformu’’ ile kadın emeği ile üretilen ürünlerin çeşitlendirilmesi, katma değerli hale getirilmesi, değer fiyatına ve doğru yöntemlerle pazarlanması ve e-ticaret yöntemi ile satışının sağlanarak gelir getirici faaliyetlerin artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Sinop’tan toplantıya katılan Kadın Kooperatiflerinin temsilcileri ile bir araya gelerek bir süre sohbet eden Filiz Karaömeroğlu, Kooperatif temsilcileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Platformun temsilcisi ve sözcülüğüne Eldivan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ülkü Kavalalı’nın seçilmesinin ardından toplantı sona erdi.

AdminAdmin