Güncel
Giriş Tarihi : 17-01-2015 15:41   Güncelleme : 17-01-2015 15:17

Kasapoğlu: Evlilik Bir Ömür Boyu Değil, Ebedidir

CUMA SÖYLEŞİLERİNİN BU HAFTAKİ KONUĞU KREDİ YURTLAR KURUMU BÖLGE MÜDÜRÜ İSMAİL HAKKI KASAPOĞLU OLDU

Kasapoğlu: Evlilik Bir Ömür Boyu Değil, Ebedidir
 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her hafta tekrarlanmakta olan ve adeta ilgi odağı olan Cuma Söyleşilerinin bu hafta ki konuğu KYK Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu oldu.

MÜSİAD toplantı salonunda gerçekleşen toplantının sohbet konusu “Aile içi iletişim” olurken konuşmacı aile içi eğitimde en büyük rol modelin Hz. Peygamber olduğunu söyledi.

Kasapoğlu, bizlere bu güne kadar örnek gösterilmeye çalışılan Batı modelinin örnek olmak yerine adeta çöküntüye sebebiyet verdiğini belirterek, siz aile temelini sağlam oluşturamaz iseniz, evlilik en ufak bir yalpalamada yıkılır.

Çünkü bir kişi bir kadınla ya zenginliği, ya da güzelliği için sevdiği için yapar. Fakat dinimiz bu konuda ahlaklı olanı tavsiye eder. Çünkü din açısından aile olmazsa olmazdır. Dinimiz ‘Evlilik Salih ve Salihalardan oluşursa bu evliliğin bir ömür boyu değil, ahi rette de devam edecek olduğunu’ söyler. Evlilik bir ömür boyu değil, ebedidir.

Sevgi Allahın kadına ve erkeğe vermiş olduğu bir nimettir. Dinen aile içinde ne kadın üstündür, ne de erkek… Dinen kadın erkeğe, erkekte kadına emanettir. Yani kadın erkeğe muhtaç, erkek de kadına muhtaçtır.

Evlilikte haklı ve haksız aranmayacağını,  evlilikte asıl olanın mutluluk olduğunu kaydeden Kasapoğlu, çiftlere ortak paydalarda buluşulması gerektiğini öğütledi. Ve en önemlisi eşler birbirinden saygı bekliyorlarsa, birbirlerine saygı gösterecekler.” dedi.

Kasapoğlu, 2013 yılında ülkemizde 605 bin resmi evlenme,  425 bin çıvarında boşanma davası olduğunu, en önemlisi de bu verilen rakamlardan 125 bininin boşanmış olduğunu söyledi.

125 bin kişinin boşanma sebeplerinin “ŞİDDET, EKONOMİK, İLGİSİZLİK VE BÜYÜKLERİN EVLİ ÇİFTLERE MÜDAHALESİ”  neticesinde olduğunu belirtirken, MÜSİAD Sinop İl Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen Konuşmacı ve katılımcılara Cuma Sohbetlerine destek verdikleri için teşekkür etti

hakan akbaşhakan akbaş