Güncel
Giriş Tarihi : 02-09-2015 11:48   Güncelleme : 02-09-2015 07:27

Keklik ve Sülünler Doğaya Bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan "2015 Yılı Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı" çerçevesinde sülün ve keklikler Gürsökü köyü, Şan Kayası mevkinde doğaya bırakıldı.

Keklik ve Sülünler Doğaya Bırakıldı
 "2015 Yılı Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı" na, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Gerze Kaymakamı ve İl özel İdaresi Genel Sekreteri Bülent Bayraktar, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, köy muhtarları, Avcılar Kulübü Başkanı Metin Gün ve çok sayıda kurum çalışanı iştirak etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Avcılık Şube Birimi Mühendislerinden Fatma Karahan yetkililere şu bilgileri aktardı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce oluşturulan “2015 Yılı Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı” çerçevesinde 500 adet sülün, Samsun Gelemen Sülün Üretme İstasyonundan ve 500 adet keklik Yozgat Keklik Üretme tesislerinden ilimize getirilmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğünce ilimize getirilen 500 adet sülün, 20 günlük adaptasyon sürecini tamamladıktan sonra,  Şube Müdürlüğü personelleri,  avcılar ve vatandaşların  katılımıyla doğaya salımı gerçekleştirildi.

Seda ŞengülSeda Şengül