Güncel
Giriş Tarihi : 10-05-2022 10:16   Güncelleme : 13-05-2022 14:33

Keşkek Şenlikleri Devam Ediyor

Her yıl ilçemizin köylerinde gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen Keşkek Şenlikleri yoğun katılımla gerçekleşmeye devam ediyor

Keşkek Şenlikleri Devam Ediyor

Her yıl geleneksel olarak ilçemiz Boyalıca Köyü, Derecuma Camii’nde gerçekleştirilen yağmur duası ve keşkek şenliği, yoğun katılımla gerçekleşti.

Boyalıca Köyü ve çevre köylerin dayanışması ve işbirliğinde gerçekleştirilen keşkek şenliğine Gerze Kaymakam Refiki Özgü Özen, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy,  İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, Gerze Jandarma Komutanı V. J.Asb.Kd.Bçvş. Erkan Duymaz, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma ile İzzet Karaman, AK Parti Gerze İlçe Teşkilatı, MHP Gerze İlçe Teşkilatı, Boyalıca köyü Muhtarı Önder Eskici, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Eymir köyü Yağmur Duası ve Keşkek Töreni

Sinop Merkez Eymir köyü Merkez Köy camii meydanında gerçekleşen şenliğe yöre halkı ile birlikte gurbette yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikte pişirilen kazanlar dolusu keşkek alanı dolduran vatandaşlara ikram edildi.

Geleneksel olarak her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen şükür ve dua bayramına İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun değişik bölgelerinde yaşayan Sinoplular katılım sağladı.

AdminAdmin