Güncel
Giriş Tarihi : 17-03-2016 15:40   Güncelleme : 17-03-2016 15:37

Kiren Çukuru Derneğinden Kaymakama Ziyaret

Kiren Çukuru Köyü Dernek Üyeleri ve Köy Muhtarı Kaymakam Bayraktar’a Ziyarette Bulundular

Kiren Çukuru Derneğinden Kaymakama Ziyaret
 Merkezi İstanbul Ayazağa'da bulunan ve 400 üyesi olan Kiren Çukuru, Tepe, Şeyh, Çallı, Avlağı Sökü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve köy yolundaki sıkıntıları dile getirmek üzere İstanbul'dan Sinop'a geldiler.


Dernek üyeleri ilk olarak, İlçemiz Kaymakamı Bülent Bayraktar ile kaymakamlık toplantı salonunda bir araya geldiler. Gerçekleşen buluşmaya, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman, Kiren Çukuru Köy Muhtarı Tahsin Çevik, Dernek Başkanı Haşim Tokur, Kemal Sucu, Haşim Saatçi ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.
İlk olarak dernek üyeleri Kaymakam Bayraktar’a, geçtiğimiz aylarda geçirdiği trafik kazası nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Kiren Çukuru Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haşim Tokur ve yönetim kurulu üyeleri , yaz aylarında piknik organizasyonu düzenlediklerini, 9 Temmuz'da yapmayı planladıkları piknik için gelecek olan misafirlerin bozuk yollar sebebiyle zorluk yaşayacaklarını köyün 13 km. anayolunun kötü durumda olduğunu ve gerekli düzenlemenin yapılmasını istediklerini Kaymakam Bayraktar’a ilettiler.
Kaymakam Bayraktar ''Yolun ulaşımı aksatacak kadar kötü durumda olan yerleri varsa mutlaka müdahale edilerek düzeltilecek ve eldeki imkanlar doğrultusunda iyileştirme yapılacaktır ama gerçekçi konuşmak gerekirse bu sene 13 km yolu yapacak ödeneğimiz yok. İlçemize bağlı 41 köyümüz ve hepsinin ayrı sorunları var, ayrılan ödenekler belli. İl genelinde köy yollarının %24'lük kısmı asfaltlı durumda. Bu oran ülke geneline bakıldığında düşük bir oran ve bu sene KÖYDES' ten gelecek olan ödeneğin tamamının yol yapımına harcanması planlanıyor'' dedi.

Dernek üyeleri ayrıca orman köylerinde yangın esnasında acil müdahale için kullanılmak üzere bulunan su tankerlerinden bir tanede kendi köylerine istediklerini, piknik alanında kullanılması için tuvalet yapılması isteklerini Kaymakam Bayraktar'a ilettikten sonra hediye olarak getirdikleri üzerinde Osmanlı Turası'nın yer aldığı tabloyu Kaymakam Bayraktar'a takdim etmelerinin ve çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından toplantı sona erdi.

 

hakan akbaşhakan akbaş