Güncel
Giriş Tarihi : 10-10-2022 11:57   Güncelleme : 13-10-2022 13:38

Kış aylarının yaklaşmasıyla aktarlarda mesai başladı

Gerzeliler hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tutmaya başladı

Kış aylarının yaklaşmasıyla aktarlarda mesai başladı

Soğukların yavaş yavaş etkisini gösterdiği ilçemizde, gribal hastalıklardan korunmak için birçok vatandaş soluğu aktarlarda alıyor.

VATANDAŞLAR EN ÇOK KARIŞIM ÇAYLARINI TERCİH EDİYOR

Sonbahar mevsiminin etkisini gösterdiği ilçemizde vatandaşlar hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tutuyor. Hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar en çok karışım çayları tercih ediyor.

Aktarlar, kış çaylarına ilginin daha çok olduğunu söyleyerek, müşterilerin taleplerine göre hazırlanan kış çaylarının ilgi gördüğünü kaydetti. Vatandaşların kış çaylarına ilgisinin oldukça fazla olduğunu kaydeden aktarlar, özellikle de yaşlıların kış çaylarına ilgi gösterdiğini belirttiler.

TALEP EN ÇOK SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI

İlçemizde aktarlık yapan Aynur Kuruoğlu (Kuruoğlu Aktar), havaların soğumasıyla birlikte farklılık gösteren hastalıklara göre vatandaşların taleplerinin de değişiklik gösterdiğini belirterek, talebin en çok soğuk algınlığına karşı ürünlere olduğunun altını çizdi.

Kuruoğlu, “bala karıştırmak için satılan zencefil tozu en çok sattığımız ürünler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra vatandaşların taleplerine göre hazırlanan özel karışımımız da ilgi görüyor. Zencefil, zerdeçal, kış çayları, kozalak şurubu, propolis, pekmez grubu ürünler de mevsimsel geçişlerde çok fazla rağbet görüyor” şeklinde konuştu.

KARIŞIMLARA YOĞUN İLGİ

İlçemizde aktarlık yapan Ali Tahmaz (Alizade Aktar), en çok tüketilen bitkilerden de söz ederek, vatandaşlara üst solunum yolu enfeksiyonu için zencefilli çay, kuşburnu çayı, ıhlamur, atom çayı, bal, zencefilli macunlar ve kozalak macunu; vücut iltihabı için ısırgan çayı önerisinde bulundu.

AdminAdmin