Güncel
Giriş Tarihi : 12-09-2019 11:31   Güncelleme : 12-09-2019 13:41

Kızık Boyu Beyliği Ertuğrul Gazi Türbesinde

Kızık Boyu İl Beyleri, Bilecik Söğüt’te 738.si düzenlenen Osmanlı Devletinin kurucusu Osmangazi Beyin Babası Ertuğrul Gaziyi anma programına katıldı.

Kızık Boyu Beyliği Ertuğrul Gazi Türbesinde

Sinop Dikmen Büyük Kızık Köyü ve Küçük Kızık Köyü Derneklerinin de katıldığı, Kızık Boyu Beyi, İl Beyleri ve Kızık Boyu Heyeti, Ertuğrul Gazi’nin türbesini ve Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi Beyin Hocası Şeyh Edebali türbesini ziyaret ederek dualar ettiler.

Türkiye’nin en kalabalık ve etkin boyu olan Kızık boyu Türkleri, ülke genelinde çeşitli illerde yaşamış ve birbirlerinden yüzyıllar boyunca habersiz kalmış olmaları dolayısıyla zaman içinde kaybolan etkilerini tekrar gün yüzüne çıkarmak adına yoğun çalışma ve gayretler sonucu Kızık Boyu Birliğini (FED) kurduklarını ve bundan sonra her platformda beraber hareket etme kararı aldıklarını dile getirdiler.

Ayrıca şimdiye dek iki cilt kitap çıkarttıklarını ve üçüncü cilt üzerinde çalıştıklarını belirten Kızık Boyu Beyleri, bundan sonraki süreçte daha çok birlikte olarak geleceğe yönelik değerlendirmelerde bulunacaklarını belirttiler.

Kızık boyu Sinop İl Beyi Mehmet Yavuz konuyla, “Öncelikle Söğütteki manevi havayı önemseyen değerli devlet büyüklerimize Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop beye MHP Genel başkanı Sayın Dr Devlet Bahçeli beye MHP genel başkan yardımcısı Sayın E.Semih Yalçın beye MHP Afyon Milletvekili Sayın Mehmet Taytak bey ve ekibine ayrıca boydaşımız Afyon merkez ilçe ülkü ocakları başkanı Sayın Fahri Fevzi Kartal beye Kızık otağımızda bu yılda bizleri ziyaret eden Türk İslam kültürünün manevi lideri rahmetli şehit lider Muhsin YAZICIOĞLU beyin emaneti olan BBP Genel başkanı Sayın Mustafa Destici beye teşekkür ediyorum Kızık otağımızda bizleri ziyaret eden herkese saygılarımı sunuyorum.

Gönlümüzde taht kuran diriliş dizisi oyuncularının buraya teşrif etmemelerine anlam veremiyorum bu devletin bu milletin buralarda yatan atalarımızın sunduğu imkanlar ile var olup ta mazereti olmayıp buraya teşrif etmeyenleri yadırgıyorum.

Bu topraklarda doğup bu vatanın ekmeğini yiyen herkesin özellikle Türk İslam medeniyetini benimseyen her kişinin özellikle devletimizin her yanının içerden ve dışardan kuşatan satılmışlara karşı durabilmek Türkün isterse her şeyi başarabileceğinin canlı örneği olan Söğüt otağına gelmesi bu maneviyatı yaşaması buraları görmesi bu vatana ve atalarımıza borcu olmakla birlikte güçlü  yarınlar  için gelecek adına buralar bizlere rehberdir tarihten aldığımız ilhamla geleceğe yürümektir.

Elimizde kuran hedefimizdir turan ülküsü ile Türk İslam kültürünü kızıl elmayı yaşam felsefesi olarak benimsiyor milletimizi buralara önemle davet ediyorum.

Dünyanın her döneminde Tarihin seyrini değiştiren bu toprakları bize yurt etmek için at üstünde ömrü boyunca cenk eden özgür ve hür bir vatanda yaşamamız uğruna asırlar boyunca savaşmış can vermiş tüm şehitlerimizin ve Türk hakimiyetini dünyaya yayan İslam sancaktarı aziz atalarımızın huzurunda hürmetle eğiliyor onları saygıyla yad ediyorum” dedi.

AdminAdmin