Güncel
Giriş Tarihi : 18-01-2017 14:39   Güncelleme : 18-01-2017 14:57

Kızılay'dan Kan Bağışı Çağrısı

Kızılay Gerze Şube Başkanı Sündüz Yuvacı, kan stoklarının yetersiz olduğunu duyurarak vatandaşları kan bağışına davet etti

Kızılay'dan Kan Bağışı Çağrısı
 Kızılay Gerze Şube Başkanı Sündüz Yuvacı, olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların bağışlarının azaldığını belirterek vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etti.


Gezici Mobil Kan Bağışı aracının 19-20 Ocak tarihlerinde İlçemiz Yakup Ağa Konağı önünde vatandaşların kan bağışlarını kabul edeceğini duyuran Şube Başkanı Yuvacı, Mobil Bağış aracının iki gün boyunca kan vermek isteyen vatandaşlar için sabah 10:30 ile akşam 18:00 saatleri arasında hizmet vereceğini ifade etti.

KAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için sağlık problemi yaşanmaması açısından bazı şartlar bulunmaktadır. Kızılay'ın açıklamış olduğu temel şartlar şöyle;

18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan kan merkezine kan vermek için geldiğinde yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes 3 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir. 

Seda ŞengülSeda Şengül