Güncel
Giriş Tarihi : 01-11-2022 15:56   Güncelleme : 02-11-2023 14:45

Köşe yazarımız Berber' den, koleksiyonerlik konferansı

“Türk ve İslam Emanetlerinin gelecek nesillere ulaştırılarak, bilinçli koleksiyonerler yetiştirmek” temalı söyleşi gerçekleştirildi

Köşe yazarımız Berber' den, koleksiyonerlik konferansı

Koleksiyoner Volkan Yaşar Berber, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Türk ve İslam Emanetlerinin gelecek nesillere ulaştırılarak, bilinçli koleksiyonerler yetiştirmek” konulu bir söyleşi ve sergi gerçekleştirdi.

Gazetemiz köşe yazarı, araştırmacı, tarihçi yazar ve koleksiyoner Volkan Yaşar Berber, Gerze Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde “Türk ve İslam Emanetlerinin gelecek nesillere ulaştırılarak, bilinçli koleksiyonerler yetiştirmek” temalı bir söyleşi ve sergi gerçekleştirdi.

Söyleşide Volkan Yaşar Berber, öğrencilerin koleksiyonerlik konusunda ve sergi hakkında merak ettikleri soruları yanıtladı.

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen söyleşinin ardından Volkan Yaşar Berber’in kişisel koleksiyonuna ait sikke, kâğıt para, hisse senedi ve bono, para katalogları ve arşivciliğe yönelik referans kaynaklardan oluşan bir sergi de gerçekleştirildi.

Söyleşinin akabinde öğrencilerin konuşmacı Volkan Yaşar Berber’e merak ettikleri sormalarının ardından hep birlikte sergiyi gezdiler.

AdminAdmin