Güncel
Giriş Tarihi : 17-03-2023 13:47   Güncelleme : 17-03-2023 14:04

Köy ve mahalle muhtarları bilgilendirildi

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Köy ve Mahalle Muhtarları ile kurum müdürlerinin bir araya geldiği Muhtarlar Toplantısı gerçekleşti

Köy ve mahalle muhtarları bilgilendirildi

Gerze Halk Eğitimi Merkezinin ev sahipliği yaptığı toplantıya Gerze Kaymakamı Tekin Dundar başkanlık etti. Yetkililer ilk olarak muhtarlara güvenli internet kullanımı, iklim değişikliği,  Türkiye’ de muhtarlık müessesesi ve 2023 yılı Gerze İlçe Özel İdare Müdürlüğü KHGB faaliyetleri ile ilgili sunum gerçekleştirdiler.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, ilçemizde depremden etkilenen ve deprem bölgesinden gelen 420 vatandaşın bulunduğunu, çok az bir kısmının yurtta, 20 ailenin vatandaşların ücretsiz tahsis ettiği evlerde bir kısmının da eş, dost, akrabalarının yanında ikamet ettiğini kaydetti.

Dundar, “yaşanan bu afette devletimiz tüm kurumlarıyla iyileştirme çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı ve 1 yıl gibi bir sürede vatandaşlarımız kalıcı konutlarına kavuşacaklar. Bu 1 yıl süre zarfında hem ilçemizde misafir ettiğimiz depremzedeler hem bölgedeki depremzede vatandaşların ihtiyaçları olacak, bu ihtiyaçların da yardım faaliyetleri ile devlet ve millet olarak yapmaya devam edeceğiz” dedi.

2023 YILI KÖYDES ÖDENEĞİ 12 MİLYON TL

2023 yılında ilçemiz için ayrılan KÖYDES ödeneğinin 12 Milyon TL olarak ayrıldığını kaydeden Kaymakam Dundar, “bu 12 Milyon TL’ nin %30’ u Özel İdare bünyesinde oluşturulan ortak alımlar için kullanılacak. Başta içme suyu ihtiyacı olan köyler olmak üzere yol ihtiyacı olan köylerimizin ihtiyaçlarını bütçemiz doğrultusunda karşılayacağız.

Şantiye ve Özel İdarenin kendi imkânlarıyla yapacağı işler ayrıca olacaktır onları da zaten sizler ve encümen üyelerimizle beraber planlıyoruz ve icra ediyoruz” diye konuştu.

 ‘ŞAP HASTALIĞI’ KONUSUNDA UYARDI

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özbay Akkaş, muhtarları şap hastalığı konusunda uyardı. Akkaş, “şap hastalığının ülkemizde başka bir tipi gözüktü. Şap hastalığı ile ilgili olarak yılda 2 kez aşılama programı yapıyorduk ama mevcut aşımızın içinde bu tipe yönelik koruyucu bulunmadığı için yeni bir aşı üretildi. Bu aşı henüz elimize ulaşmadı. Aşılar gelir gelmez bakanlığın belirlediği programa göre hayvanlarımızı aşılamaya başlayacağız”  ifadelerini kullandı.

19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Orhan Börekçi, mahalle de YEDAŞ’ la ilgili sıkıntılar yaşadıklarını, bölgede bir voltaj düşüklüğü olduğunu söyledi.

HİJYEN VE GIDA MALZEMESİ İHTİYACI

Gerze Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bostancı, depremden etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldığını ve kampanyanın devam ettiğini bir kez daha hatırlattı.

Bostancı, “şuan da gıda ve hijyen malzemesi noktasında duraksamalar yaşanıyor. Süreç uzun, yardım kampanyasına ilk zamanlarda Gerze fazlasıyla destek sağladı ve buradan onlarca yardım tırını deprem bölgesine sevk ettik. Şuan giyim malzemesinden ziyade hijyen ve gıda malzemelerine öncelik vermeliyiz” diye konuştu.

AdminAdmin