Güncel
Giriş Tarihi : 20-06-2018 11:10   Güncelleme : 21-06-2018 17:28

Köy yolları iyileştiriliyor

İlçemize bağlı öncelikli köy grup yollarında asfalt çalışması başladı

Köy yolları iyileştiriliyor

Gerze Kaymakamlığı köylere hizmet götürme birliği havaların ısınması ile birlikte köy yollarının iyileştirme asfaltlama çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda Gerze Kaymakamı Murat Güven, ilçemize bağlı öncelikle grup yollarında çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek bu yıl ilçemize KÖYDES'e gelen ödenek ile tahmini 25 km asfalt, ortalama 15 km beton malzeme döşeneceğini söyledi.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Kaymakam Murat Güven, 2018 takviminde 42 köyümüzde kullanılmak üzere menfez alımı ihalesi yapıldığını, yine aynı şekilde ilçemiz köy yollarının standartlarının yükseltilmesi amacı ile toplam 8000 metreküp elek altı malzeme alımı ve stok noktalarına nakli ihalesi yapıldığını, 12 Haziran 2018 tarihinde sözleşmeye bağlanarak işe başlanıldığını belirtti.

İller bankası destekli devam eden Yakadibi Köy yolu asfalt çalışmalarında malzeme nakli ve serme sıkıştırma çalışmalarının da başladığını söyleyen Güven, yine ilçemiz köy yollarında kullanılmak üzere boru menfez alımı ihalesinin 08 Haziran 2018 tarihinde yapıldığını, boruların nakil işlemleri tamamlandıktan sonra köy yollarına döşenmeye başlanacağını aktardı.

Seda ŞengülSeda Şengül