Güncel
Giriş Tarihi : 29-04-2022 14:30   Güncelleme : 24-04-2023 11:15

Köyler Birliği’ nde görev alacak muhtarlar belli oldu

Köyler Birliği, Plan Bütçe Komisyonu ve Encümen Üyeliği seçimleri yapıldı

Köyler Birliği’ nde görev alacak muhtarlar belli oldu

Seçimler, Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Halk Eğitimi Merkezi Müdür V. Nazım Aksu’ nun Köy Muhtarlarına devam eden kurslar hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından Köyler Birliği gündemine geçildi.

İlk olarak Plan, Bütçe Komisyonu için seçime gidildi. Açık oy usulü yapılan seçimde Kahramaneli köyü Muhtarı Niyazi Ay, Çırnık köyü Muhtarı Mustafa Kavazak ve Pirahmet köyü Muhtarı Sedat Acar Köyler Birliği Plan Komisyonuna oy birliği ile seçildi.

Encümen Üyeleri Seçimi Yapıldı

Plan Bütçe Komisyonunda görev yapacak muhtar üyelerinin seçiminin ardından Köyler Birliğinde 1 yıl görev yapacak olan Encümen Üyeliği seçimlerine geçildi.

Kapalı zarf usulü yapılan seçimlerde 42 Köy muhtarının yanı sıra İl Genel Meclis Üyeleri İzzet Karaman ve Ahmet Burma’da oy kullandı. Encümen üyeliği için Tatlıcak köyü Muhtarı Arif Ekşi, Yakadibi köyü Muhtarı Cemalettin Topal, Mahmuttırı köyü Muhtarı Sezgin Gökmen, Türkmen köyü Muhtarı Turan Genç, Kızılcalı köyü Muhtarı Mehmet Köksal yarıştı.

Oylama sonucunda Kızılcalı köyü Muhtarı Mehmet Köksal 23, Yakadibi köyü Muhtarı Cemalettin Topal 16 oy alarak asil üye olarak seçildi.

Türkmen köyü Muhtarı Turan Genç ve Tatlıcak köyü Muhtarı Arif Ekşi 16’ şar oy olarak yedek üye olarak seçildi.

Yapılan seçimlerin ardından Köyler Birliğinin 2021 yılı çalışma faaliyet raporu ve 2021 yılı kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.  

Toplantının sonunda Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, yapılan seçimlerin hem birlik hem de muhtarlar için hayırlı olmasını temenni etti. Dundar, “2021 yılı çalışma programı doğrultusunda köylerimiz ve vatandaşlarımız için hem Özel İdare hem de KÖYDES imkânlarıyla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle hem sizlerin hem de Gerzelilerin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum” diye konuştu.  

AdminAdmin