Güncel
Giriş Tarihi : 03-12-2019 11:59   Güncelleme : 03-12-2019 14:23

Köylere Üst Üste Kurt Saldırısı

Dikmen’e bağlı Göllü Köyü ve Kuzalan Köyü çevresindeki ineklere üst üste kurtlar saldırdı

Köylere Üst Üste Kurt Saldırısı

Soğuk havanın etkisi ve kar yağışı ile birlikte köy merkezine kadar gelen kurtlar ilk olarak 30 Kasım Cumartesi günü görüldü. Cumartesi günü 5 tane kurt gördüğünü söyleyen köylü meraya bırakılan ineğin bir tanesinin yaralandığını belirterek, o gün kurtları kovaladıklarını kaydetti.

Sonraki gün ise köye 9 tane kurt geldiği ve bir büyük baş hayvanı tamamen yedikleri kaydedildi.

Şimdiye kadar böyle bir şeyin olmadığını ilk kez yaşadıklarını söyleyen köylü “Daha önce böyle bir şey olmamıştı ilk kez geliyor başımıza. İlk gün ineği boynundan ısırmışlar çoban köpekleri sayesinde o gün hepsini kovaladık. Ertesi gün çoğalarak gelmişler bu sefer bir tane ineğimizi yediler. Hayvanlarımızı meraya bıraktıktan sonra çoban köpeklerimizi bırakıp akşam alıyorduk. Şimdi merada herkes çoban köpekleriyle hayvanını kendi bekliyor” diyerek temkinli olduklarını belirtti.

Yüksek köylerde yaşayan herkesin benzer durumlar karşılaşabileceğini belirten Göllü ve Kuzalan Köyü sakinleri, köylerine dışarıdan gelecek misafirlerin dikkatli olmalarını ve büyük baş hayvan sahibi vatandaşların köpekleri ve büyük baş hayvanlarını daha sık kontrol etmeleri konusunda uyardı.

AdminAdmin