Güncel
Giriş Tarihi : 18-11-2019 21:54   Güncelleme : 19-11-2019 10:55

Köylü’nün Orman Tepkisi

Bölge Müdür Yardımcısı Reşat Tunç, yaşanan sıkıntıları yerinde tespit etmek amacıyla ilçemize gelerek kooperatif üyeleri ve köy sakinleriyle görüştü.

Köylü’nün Orman Tepkisi

Başsökü köyü Orman Kooperatifinin 78 üyesinin bulunduğu, kooperatifin 30 aktif çalışanı, 30’da bağımsız üyesinin bulunduğunu kaydedildi. Köylüler “Hiç kimse bizi yok sayamaz biz burada çalışmak istiyoruz bu kapsamda kimse bizi yok sayamaz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Köy Muhtarı Seyit Özdemir ve Kooperatif başkanı Şaban Burma köylünün yaşayabilmesi için ormanda çalışmaya mecbur olduğunu, bu kapsamda birçok köy sakininin İstanbul’dan köye dönüş yaptığını ifade ederek, bölgelerinde ormanda yapılacak çalışmalara talip olduklarını kaydederek “Biz burada işsiz güçsüz dururken bu bölgenin ağaçlarının kesimini veya taşınmasını ormanla ilgili çalışmaların başka bölge insanlarına verilmesini içimize sindiremiyoruz. İşletme Müdürlüğü yetkilileri, bize iş vermek istemiyor, depo ya mal indiriyoruz istihkâmımızı zamanında ödemiyorlar, bize köylüye üretim yaptırmak istemiyor. İşte biz bu ve bunun gibi davranışlardan rahatsız olduğumuz için bu şekilde toplanarak sesimizi duyurmak istedik” dedi.

Konuyla alakalı vatandaşları dinlemek amacıyla Kastamonu Bölge Müdürlüğünden gelen Bölge Müdür Yardımcısı Reşat Tunç ise burada köylü dururken buralardaki işin başka bölgelerin veya başka yerlerin insanına verilmesinin doğru bulmadığını belirterek, imkânlar ve şartlar doğrultusunda köylülerin ormanla alakalı işlerden daha fazla istifade etmeleri için her türlü desteği kendilerine vereceklerini kaydederek, bundan sonra burada yaşanacak her türlü sorunun karşısında muhatabın kendisi olduğunu yapılan bir yanlışlık olduğunda ise konunun kendisine iletilmesini istedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir ise köylüye veya orman kooperatifi üyelerine yapılabilecek herhangi bir haksız uygulamayı kabul edemeyeceklerini,  köylülerin hiçbir şekilde yok sayılamayacağını belirterek, “Köy muhtarımız ve kooperatif başkanımız konuyla alakalı bize gelmiştir bizlerde konuyla alakalı başta Sn. Milletvekilimiz Nazım Maviş ve İl Başkanımız Uğur Giresun olmak üzere gerekli istişareleri yaptık. Bizler köylümüzün, orman kooperatifimiz çalışanlarının buralarda yaşamasını, yaşatılmasını istiyoruz. İşte bundan dolayı insanlarımızın mağdur edilmemesi noktasında yetkililere daha hassas hareket etmeleri gerektiğini ilettik.”dedi.

Gerze Orman işletme müdürlüğü bahçesinde yapılan toplantıya Gerze İşletme Müdürü Bilal Dinç, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, Kooperatif başkanı Şaban Burma, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tiryaki, kooperatif üyeleri ve köy sakinleri katıldı.

hakan akbaşhakan akbaş