Güncel
Giriş Tarihi : 22-09-2015 10:29   Güncelleme : 22-09-2015 10:30

Kurban Pazarları Hareketlendi

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla hayvan pazarları hareketlendi

Kurban Pazarları Hareketlendi
 İlçemiz Hamidiye Mahallesi Gençlik caddesine kurulan hayvan pazarına vatandaşlar tarafından yoğun ilgi var. Hayvan yetiştiricilerinden aldığımız bilgilere göre fiyatlar küçükbaş hayvanda 500 TL ile 1000 TL arası hayvanın büyüklüğüne göre değişiyor.

Büyükbaş da ortalama 200 kiloluk bir hayvan 6 bin TL’ye alıcı bulurken kişi başına düşen hisse 1000 TL civarında oluyor.

Hayvan satıcıları Arife günü satışların artacağını düşündüklerini belirterek elde kalan son hayvanları da satmayı umduklarını belirttiler.

Kurbanlık seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde;

Kurban olabilmesi için, kurbanlık hayvanın süt dişlerini değiştirmiş olması gerekir. Bu da genel olarak, sığır ve manda 2; koyun ve keçi 1 yaşını doldurunca gerçekleşir. Bunun yanında, 6 ayını tamamlayan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olursa kurban edilebilir. Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, azaları tam ve besili olması, hem ibadet açısından, hem de sağlık bakımından önem arz eder. Bu nedenle, kötürüm derecesinde hasta, gebe, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzları kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memesi kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz. Ancak, hayvanın burulmuş, doğuştan boynuzsuz olması, şaşı, topal, bir kulağı delik veya yırtılmış olması kurban edilmesine engel değildir.

Seda ŞengülSeda Şengül