Güncel
Giriş Tarihi : 26-09-2018 11:05   Güncelleme : 26-09-2018 11:22

Kurtuluş Savaşı Kahramanları İçin Yürüyecekler

Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçüleri, İstiklal Yolu Yürüyüşü’ne davet edildiler

Kurtuluş Savaşı Kahramanları İçin Yürüyecekler

Kastamonu Valiliği tarafından düzenlenen ve 26 – 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “İnebolu – Kastamonu Arası Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” etkinliğine, Gerzeli Ultra Doğa Yürüyüşçüleri Mustafa Kıray, Neslihan Çavdar ve Mehmet Tunçer’de özel olarak davet edildiler.

Toplamda 95 kilometrelik yürüyüş güzergahını 4 günde yürüyecek olan grup, ilk olarak 26 Eylül Çarşamba günü Kastamonu İnebolu Türk Ocağı karşısında yapılan törenle yürüyüşe başladı.

İlk gün 22 kilometre yürüyüş yapılması sonrasında ikinci gün 24 Km, üçüncü gün 27 Km, dördüncü gün ise 31 Km yolu yürüyerek Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’na varacak olan grup burada “İnebolu – Kastamonu Arası Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” nü tamamlayacaklar.

Bu anlamlı yürüyüşe davet edildikleri için gurur duyduklarını söyleyen Gerzeli Ultra Doğa Yürüyüşçüleri, “Şerife Bacı’nın ruhunu şad etmeye gidiyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda kağnılarla cepheye silah ve erzak taşınan İstiklal Yolu’nun İnebolu-Kastamonu arasında kalan 95 kilometrelik güzergahında Şehit Şerife Bacı ve İstiklal Yolu kahramanlarını anmak için gerçekleştirilen yürüyüşte yer almak bize onur ve gurur verecek” açıklamasında bulundular.

Seda ŞengülSeda Şengül