Güncel
Giriş Tarihi : 04-07-2022 17:01

Mahmud Efendi Cemaati Gerzeli Engellileri Unutmadı

Mahmud Efendi Cemaati, Gerze’ de yardıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara akülü sandalye hediye etti

Mahmud Efendi Cemaati Gerzeli Engellileri Unutmadı

2 Temmuz Cumartesi günü İlçemiz Say Çay Bahçesinde gerçekleştirilen Akülü Tekerlekli Sandalye Hediyesi Etkinliğinde Gerzeli 17 engelli vatandaşımız akülü tekerlekli sandalyelerine kavuştu.

Farklı illerde farklı etkinliklere de imza attıklarını belirten Mahmud Efendi Cemaati Vakfı Başkanı Yasin Ahmedoğlu, cemaat mensubu Gerzeli Reşit Kazancı Hocanın öncülüğünde ilçemizde çalışma yaptıklarını belirtti.

 Mahmud Efendi Cemaati Vakfı Başkanı Yasin Ahmedoğlu, “bugün akülü tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirmek üzere Gerze ilçemizdeyiz.

Yine aynı şekilde bundan önce de farklı farklı illerde çalışmalarımızı yapmıştık. bu minvalde Reşit Kazancı Hocamızın önderliğinde Gerze ilçemizde de çalışmalarımızı yapıyoruz.

Engelli vatandaşlarımız için 17 adet akülü araba getirdik, bunları vatandaşlarımıza teslim etmek üzere Gerze’ de bulunuyoruz. Hiçbir maddi menfaat olmaksızın yalnızca Allah’ ın rızasına nail olmak üzere, kısa bir süre önce hakkın rahmetine kavuşan Mahmud Efendi’ nin ruhuna hediye etmek için bu çalışmayı yapıyoruz.

Bundan önce İstanbul, Hatay ve Batman’ da yardım çalışmalarımızı yaptık, yaklaşık 250 akülü araba vermiştik, Sinop’ ta ilk kez böyle bir çalışma yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte ihtiyaç olursa Sinop’ a tekrar geleceğiz.

Sonuçta herkes bir engelli adayı, bir gün bizler de tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyabiliriz. 80 milyon insanımızın yaklaşık 10 milyonu engelli. Vatandaşlarımızın hem gönüllerini hem de dualarını kazanmak için bu çalışmayı yapıyoruz” diye konuştu.

Cemaatlerinin yalnızca akülü tekerlekli sandalye değil ihtiyaç olduğu durumlarda hasta yatağı, protez bacak, duyma engelli vatandaşlar için kulaklık desteği de verdiklerini belirten Mahmud Efendi Cemaati mensubu Gerzeli Reşit Kazancı,  “bugün engelli kardeşlerimize, dostlarımıza bu sandalyeleri vererek güzel bir çalışma yaptık; Gerze’ de olmaktan da çok mutlu olduk. Rabbim bu çalışmaların sayısını artırsın” diye konuştu.

AdminAdmin