Güncel
Giriş Tarihi : 17-05-2022 17:23   Güncelleme : 17-05-2022 17:47

Makbule Acun'a son görev

Sinop'un kadın hafız ve mevlithanlarından Makbule Acun gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Makbule Acun'a son görev

Geçirdiği rahatsızlık nedeni ile bir süredir tedavi gören Sinop'un eski kadın hafız ve mevlithanlarından Makbule Acun 78 yaşında hayatını kaybetti. 3 çocuk annesi olan Makbule Acun'un vefatı büyük üzüntüye neden oldu.

Makbule Acun için ilk olarak, Meydankapı Mahallesi Nalbant Sokaktaki evinde helallik alındı. Daha sonra Acun için Alaaddin Camiinde cenaze namazı kılındı. Makbule Acun gözyaşları ve dualarla Çukurbağ mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenazeye Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti ve STK temsilcileri ile il ve ilçelerden basın mensupları, Makbule Acun'un sevenleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Defin ardından Makbule Acun'un yakınları mezarlık çıkışında taziyeleri kabul etti.

CHP Sinop eski il başkanlarından Mustafa Acun, Mevlüde Demirel ve Hülya Batur'un annesi, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ile merhum Sinop İl Genel Meclisi üyelerinden Abdullah Batur ve Gülçin Acun'un kayın validesi ve emekli eğitimci Erkan Turan’ın kardeşi olan Makbule Acun, aile büyükleri tarafından yaptırılan ve Kadınlar Camii olarak bilinen Hasan Acun Camiinde uzun yıllar mevlit ve mukabele etkinlikleri düzenledi.

Kaynak: Vitrin Haber

AdminAdmin