Güncel
Giriş Tarihi : 07-01-2022 14:32   Güncelleme : 07-01-2022 15:03

Maltepe’ de Sinop Günleri

Maltepe Etkinlik Alanı’ nda Sinop Tanıtım Günleri başladı

Maltepe’ de Sinop Günleri

Sinop ve ilçelerinin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini, ulusal alanda tanıtmak amacıyla bu yıl 7’incisi düzenlenen “Sinop Tanıtım Günleri” başladı.

Maltepe Etkinlik Alanı’ nda 9 Ocak Pazar gününe kadar sürecek olan tanıtım günlerinde Sinop ve ilçelerinin tarihi ve kültürel zenginliklerinden ilham alınarak hazırlanan tanıtım stantları, ziyaretçilerden tam not alırken renkli ve eğlenceli anların da yaşanmasına tanık oldu.

SİYAD tarafından İstanbul/Maltepe'de düzenlenen 7.Sinop Tanıtım Günlerine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, AK Parti Kâğıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili İsmail Doğan Subaşı, Belediye Başkanları ve çok ayıda vatandaş katılım sağladı.

SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker tanıtım günlerine ilgi ve katılımın yoğun olduğunu belirterek Sinoplulara güzel bir gün yaşatmak, Sinopluları İstanbul’da temsil etmek için 80 gündür mücadele ettiklerini söyledi.

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’ da tanıtım günlerine katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, “kadim tarihi, masmavi denizi, uzun ve sakin kumsalları, tabiat parkları, eşsiz şelaleleri, mağaraları ve sahip olduğu kültürel değerleriyle Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’umuzu tanıtmak amacı ile Türkiye’ nin aynası ve mozaiği olan İstanbul’ dayız, biriz, beraberiz” diye konuştu.

Sinop Tanıtım Günlerine katılım sağlayan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’ da Sinop’un tanıtımı noktasında emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, Sinop’ tan tüm Türkiye’ ye gösterilen birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın daim olmasını temenni ettiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’ na 81 vali içerisinde en şanslı vali olduğunu söyleyerek bu Dünyadaki cennetin valisi olduğunu belirtti.

 Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise bu buluşmaların çok kıymetli olduğunu kaydederek “bu tip buluşmalar bizler kimliğimize, yaşam tarzımıza, görünüşümüze değil, bütün farklılıklarımıza rağmen hepimizin eşit, insan ve yan yana olabildiğini görebileceğimiz buluşmalar. Buradan şu inanç ve umutla ayrılıyorum ki bizler hep birlikte eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin Türkiye’ sinde sonsuza kadar yaşayacağız. Öfkemizle değil, dostluğumuzla, barışımızla, kardeşliğimizle geçmişte olduğu gibi gelecekte de buluşacağız” ifadelerini kullandı.

İBB Grup Başkan Vekili Subaşı ile Başkan Şensoy arasında eğlenceli anlar yaşandı

İlçemizin yöresel ve kültürel ürünlerinin tanıtıldığı stantta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı ile yumurta tokuşturan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, bunun Hıdırellez bayramlarında,  yöresel halka özgü olan bir eğlence şekli olduğunu belirtti.

Gerze’ ye özgü yöresel ve kültürel ürünlerin sergilendiği stantta Yakup Ağa Konağı maketi, yöresel halkın giydiği kıyafetler, yöre halkının yapmış olduğu kayık, atölyelerde üretilen çini seramikler, ip eğirilen çıkrık, yöresel Hacı Kadı Horozu maketi sergilendi.

Gerze’nin tanıtımı için emek sarf ettiklerini belirten Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, tüm vatandaşları Sinop Tanıtım Günlerine beklediğini, misafirleri ağırlamaktan keyif alacağını belirtti.

AdminAdmin