Güncel
Giriş Tarihi : 01-03-2023 15:56   Güncelleme : 03-03-2023 12:40

Mart ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Her ayın ilk Çarşamba günü yapılan Belediye Meclis Toplantısı Gerze Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı

Mart ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Her ayın ilk Çarşamba günü yapılan Belediye Meclis Toplantısı Gerze Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantı öncesinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun sona ermesinden sonra Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek depremin meydana geldiği ilk günden bugüne ülke genelinde ve ilçemizde başlatılan yardım seferberliğinde az çok demeden elini taşın altına koyan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Yardımların devam ettiğini aktaran Şensoy’ un bilgilendirmesinin ardından gündem maddelerine geçildi.

Bir önceki meclis karar özetinin tasdikinin onaylanması ile başlayan toplantıda ilk gündem maddesi olan Cumhuriyet Mahallesi 231 ada 6 parsel nolu taşınmazın trampa işlemi talebi görüşüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gerze Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Gönül Erol, maddenin Cumhuriyet Mahallesinde heyelan nedeniyle yıkılan binanın yer değişikliği ile ilgili olduğunu söyledi.

Konunun malikinin konuyla ilgili, heyelan meydana gelen alanın bitişiğinde bulunan belediye mülkiyetindeki alanın veya herhangi bir belediye mülkiyeti ile trampa edilmesi ile ilgili 2 dilekçe verdiğini; yapılan çalışmalar neticesinde müdürlük olarak 233 ada 10 parselin trampa edilmesinin uygun olduğunu değerlendirdiklerini belirtti. Madde, oy birliği ile kabul edildi.  

İkinci gündem maddesi olan boş kadro değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İnsan Kaynakları Müdürü Ömer Bakır, belediyenin 6 dereceli ayniyat saymanlığı kadrosu olduğunu, bunun 5 dereceli memur kadrosuna çevrileceğini, memur alımına ihtiyaç duyulduğunda bu kadrodan alınacağını belirtti.

3. ve son gündem maddesi olan Hoparlör ve anons yönetmeliğinin görüşülmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

AdminAdmin