Güncel
Giriş Tarihi : 12-11-2021 20:55   Güncelleme : 12-11-2021 23:25

Maviş, Gerze'de Vatandaşı Dinledi

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, vatandaşlarla bir araya geldi, ilçemizde yapımı devam eden yatırımları inceledi

Maviş, Gerze'de Vatandaşı Dinledi

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere ilçemizdeydi.

İlk olarak ilçemize yeni atanan Gerze Kaymakamı Tekin Dundar’ı ziyaret etti. Kaymakam ziyaretinin ardından ilçemiz mahalle muhtarları ile bir araya gelen Maviş, muhtarların sorunlarını dinledi; muhtarlar doğalgaz ile ilgili taleplerini dile getirdi.

Maviş, Gerze’nin %95 oranında doğalgazının bağlandığını, bir sonraki yıl ilçede doğalgazla ilgili sorun kalmayacağını dile getirdi.

Maviş,  ikinci durak olarak 19 Mayıs Mahallesi’nde yatağa bağlı bir hastayı ziyaret etti. Pandemi dolayısıyla vatandaşla camekân ardından iletişim kuran Milletvekili Maviş, bir süre aileyle sohbet etti, istek ve talepleri dinledi.

Milletvekili Dr. Nazım Maviş yine 19 Mayıs Mahallesi’nde mahalle sakinleri ile bir araya geldi. 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Orhan Börekçi ile mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen ve not alan Maviş, belirtilen sorunların en kısa sürede çözülmesi konusunda gerekenlerin yapılacağını kaydetti. 

19 Mayıs Mahallesinde yapımı devam etmekte olan Olimpik Yüzme Havuzu inşaatına giderek incelemelerde bulundu ve burayla alakalı yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Gerze Anaokulunu ziyaret eden Dr. Nazım Maviş’i öğrenciler ellerinde çiçeklerle karşıladı. Maviş burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan ve öğretmenlerle bir süre sohbet etti, anaokulunun durumu ile ilgili bilgiler aldı, öğretmenlerle ihtiyaç ve talepler konusunda istişarelerde bulundu.

Maviş daha sonra öğrencilere beraberinde getirdiği hediyeleri dağıttı. Çekilen aile fotoğrafının ardından Atatürk Mahallesinde yapımı devam eden Kapalı Spor Salonu’ nu ziyaret eden Maviş, müteahhitten salon inşaatı ile ilgili bilgiler aldı.

Maviş daha sonra ilçemizdeki en büyük işletmelerden biri olan Barbaros Motor’u ziyaret ederek burada Şirket Genel Müdürü Eser Okan’la sohbet etti. Okan, “şu an her ne kadar piyasalar çok dalgalansa da biz 60 küsur ülkeye ihracat yapıyoruz. Üretim kapasitemiz oldukça iyi bir konumda, bizim tek sıkıntımız yer sorunu” dedi.

Milletvekili Maviş, “Barbaros Motor’un 300 küsur insanla üretim yapması ve 60 küsur ülkeye ihracat yapması ülkemiz ve ilçemiz açısından gurur verici” diyerek, gerek dünyada gerekse ülkemizde yaşanan sıkıntılı sürecin ister istemez herkesi etkilediğini, bu sıkıntılarında aşılması noktasında hükümetin gerekli çalışmaları yaptığını söyledi.

Maviş daha sonra Küçük Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelerek, “Gerze ile ilgili bizim dört önemli düşüncemiz vardı;  biri doğalgaz, biri organize veya ihtisas sanayi, biri TOKİ; fakat Gerze’de bu noktada ihtiyaç duyulmadığı için Gerze dışındaki ilçeler ve merkezde çalışmalar yapılmakta, şayet talep olursa Gerze’ye de TOKİ yapılabilir. Son olarak da istihdam noktasında neler yapılabilirdi.

İşte bu ve bunun gibi talepler, çalışmalar sonrasında Belören köyü’ nde yaklaşık 30 dönümlük alan Milli Emlak’ tan alınarak Tekstil Kent yapılmak üzere girişimlere başlandı. İnşallah tekstilcilerimiz buraya taşınacak ve burada daha sağlıklı, daha güzel ortamlara hizmet vermelerinin önü açılmış olacak.

Gerze Sinop’ un en şanslı ilçesi; Gerze büyüme hızı en fazla olan yer. İşte bu noktada bizim büyüme hızının altına düşmememiz gerekiyor. Biz gücümüz yettiği sürece çalışacağız. Sizin yükünüzü hafifletebilirsek bundan mutlu oluruz” derken, sanayi esnafına karayollarından alınan yaklaşık 10 dönüm alanda yapılacak dükkânlarla ilgili bürokratik sıkıntıların büyük oranda aşıldığını, bundan sonra fiyat ve buralarda çalışacak, dükkânı olmayan insanların belirlenmesi noktasında çalışmaların başlanacağını söyledi.

Ziyaretin son ayağı olarak Milletvekili Nazım Maviş ve beraberindekiler Gerze Yaşlılar Evini ziyaret etti. Maviş, burada yaşlılarla sohbet etti, daha sonra yaşlılar evi personeliyle bir araya geldi. 42 kişi kapasiteli olan yaşlılar evinde şu an 27 kişinin kaldığı bilgisini alan Maviş, çalışanlara “yaptığınız iş zor fakat yaptığınız işin karşılığını sevap ve dua olarak düşünmek gerek. Buradaki insanların yükü kolay değil ama bir o kadar da sevap”  diyerek tüm çalışanlara teşekkür etti.

AdminAdmin