Güncel
Giriş Tarihi : 21-01-2021 19:50   Güncelleme : 31-01-2023 14:55

Maviş Gerzelilerle Buluştu

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş Gerze’ye gelerek STK temsilcilerini ziyaret etti ve devlet yatırımlarını değerlendirdi

Maviş Gerzelilerle Buluştu

Gerze ziyareti kapsamında Gerze Su Ürünleri Kooperatifinde balıkçılarla bir araya geldi ve onların sorunlarını dinledi.

Balıkçılar, yıllardır her karayel, lodos rüzgârında kayıklarının kayalara çarparak parçalandığını ve kendilerinin maddi hasar uğradığını, Gerzeli balıkçılara çok sıkı kontroller uygulanırken Gerze hudutları dışında ki noktalarda balıkçılara buradaki balıkçılara uygulanan yaptırımların uygulanmadığını, yaklaşık 3 yıl önce yanan balıkçı barınaklarında ki ağlarla ilgili zararların karşılanmadığını bundan dolayı balıkçıların mağdur olduğu dile getirildi.

Maviş, konunun yakinen takipçisi olduğunu önümüzdeki günlerde Sinop’a gelecek Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Gerze Balıkçı Barınağının durumunu bizzat ileteceğini ve burada yaşanan sorunun çözümü noktasında gerekli girişimlerin yapılacağını söyledi.

Balıkçılara uygulanan yasaklarla ilgili de ekmeğini balıkçılıktan kazanan kişilerin mağduriyetinin giderilmesi için kanunların herkese eşit bir şekilde uygulanması noktasında yetkililere bilgi vereceğini söyledi.

Daha sonra köy muhtarlarıyla bir araya gelen Maviş’i Gerze Muhtarlar Derneği Başkanı Fikri Uyanık karşıladı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Uyanık, köylerde ki sorunlardan kısaca bahsetti. Uyanık, bir kato sürücüsü, kamyon ve menfez ihtiyaçları olduğunu ayrıca uzaktan eğitim alan öğrencilerin internet ve telefon iletişim sorunları olduğunu bu konuda karşılarında bir muhatap bulamadıklarını belirtti.

Söz alan bir muhtar da YEDAŞ ile ilgili sorunları olduğunu, sık sık elektrik kesilmeleri yaşandığını bu sorunların giderilmesi için yine karşılarında bir muhatap bulamadıklarını, bu sorunların biran önce giderilmesini istedi.

Ayrıca elektrikle çalışan su depolarındaki fazla elektrik bedellerinin bellerini büktüğünü bunun için buralara güneş enerji sistemleri takılmasını istediler.

Milletvekili Maviş’ te bu sorunun kendisine diğer ilçelerde de iletildiğini ve konuyla alakalı olarak Özel İdare Genel Sekreterliğiyle iletişime geçtiğini, konunun takipçisi olduğunu belirtti.

Bir köy muhtarı ise yapılmış köy yollarının orman emvali taşıyan kamyonların fazla tonajı nedeniyle zarar gördüğünü, köylerin birçoğunda su sorunu ve menfez ihtiyacı olduğunu dile getirirken Dr. Nazım Maviş Ankara’ da çeşitli görüşmeler yaparak bu bölgede ki sıkıntıyı dile getirdiklerini söyledi.

Maviş, “Sinop yol ağı olarak Türkiye’nin en uzun 8. ili; nüfus olarak da en düşük illerden biri. Ben göreve geldiğimde %24.6 olan asfalt köy yolu şuan % 50’li seviyelere ulaştı.

Önümüzde ki yıl için Sinop’a 500 km’lik asfalt sözü aldık. Bunun 50-60 km’sini Gerze’ye vereceğiz. Benim sizden ricam önümüzdeki yaza kadar yolların altyapısını oluşturun ki burada hemen asfaltlama çalışmaları başlayabilsin.”

Sorkun Şelaleleri talebiyle ilgili de konunun hem Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu hem de tarafından takip edildiğini belirten Maviş, Muhtarlar Derneği ziyaretini sonlandırarak Gerze Ziraat Odasını ziyaret etti ve burada Oda Başkanı Ahmet Tiryaki ile bir görüşme yaptı.

Tiryaki’nin çiftçilerin genel olarak yaşadığı sorunları kendisine aktarmasının ardından Maviş, buradan Gerze Orman İşletme Müdürlüğüne ardından da Gerze Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi esnafları ile bir araya geldi.

Gerze Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Dereli ve esnaflar tarafından karşılanan Nazım Maviş’e buradan itibaren Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun eşlik etti.

Sanayi Sitesi Kooperatifinde esnafın taleplerini dinleyen Maviş, “Gerze Küçük Sanayi Sitemizi büyüteceğiz, 70 ila 100 arasında ilave dükkân ekleyeceğiz. Böylelikle tersine göç alan ve nüfusu her geçen gün artan Gerze’mizde iş yapmak isteyip yer bulamayan küçük sanayi esnafımıza yer açmış olacağız” dedi.

Küçük Sanayi Sitesi ziyaretinden sonra Millet Bahçesi yapılacak olan Zeytinlik Parkı ve Alaattin Şahin Caddesi üzerinde yapımı devam eden T’ler ve kıyı tahkimatını inceleyen Maviş, ziyareti boyunca kendisine eşlik eden İl Başkanı Uğur Giresun, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Başkanı Cumhur Kurt, Belediye çalışanları ve teşkilat çalışanlarına teşekkür ederek, “Verimli ve güzel geçen ziyaretimizi, Alaattin Şahin Caddesi üzerindeki T ve kıyı tahkimatıyla sonlandırdık.

Hemen yukarıda Çevre ve Şehircilik Bakanımızın desteğiyle yaptığımız Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi Projemiz var. Millet Bahçesinin 2.etabı olarak Belediye Başkanımız da bu cadde üzerinde yürüyüş yolları, seyir terasları, bisiklet yolları, aydınlatmalar yapmak suretiyle akşamları yürüyüş yapılabilecek harika bir kordonu Gerze’mize kazandıracak.

Karayollarına ait olan 12 dönümlük arsada Karayolları Genel Müdürlüğünden belediyemize kazandırdığımız 6 dönümlük otogar yapacağımız yeri de inceledik. Karayolları Genel Müdürlüğümüz, o alanda yapılan parselasyon sonucu 6 dönümlük kısmı otogar yapmak üzere belediyemize tahsis ediyor. Böylelikle sanayi o arsaya doğru genişlemiş olacak otogar ve sanayi bir araya gelmiş olacak şehrin içerisinde ki otogar görüntüsünden Gerze’yi kurtaracağız.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin