Güncel
Giriş Tarihi : 29-08-2019 16:30   Güncelleme : 29-08-2019 21:40

Maviş'ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş Tüm Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Maviş'ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

"30 Ağustos Zaferiyle, Anadolu topraklarının gerçek sahibi olduğumuzu Milletimiz destansı bir şekilde bütün dünyaya ilan etmiş, tarih boyunca olduğu gibi 30 Ağustos’ta da birlik ve beraberliğimizi yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, her türlü saldırıyı boşa çıkarmıştır. Bu vesileyle İstiklal harbimizde ve vatanın muhafaza edilmesinde canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, onların bıraktığı kutsal mirası korumak için 30 Ağustos Zaferine giden mücadelenin karargahı ve Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde canla ve başla çalışacağımızı bir kez daha teyiden belirtmek istiyorum.

30 Ağustos, “Esir Yaşamaktansa Ölmek Evladır”, “Ya İstiklal Ya Ölüm" parolasıyla, ümitsizliğin, karamsarlığın ve gayri milli düşüncelerin, düşman ile birlikte vatan toprağından atılmasıdır. Milletimizi tutsak etmeye, vatan topraklarını parçalayıp sömürge haline getirmeye yönelik heveslerin kursaklarda bırakılmasıdır. Vatan toprakları üzerine yapılan birtakım yanlış hesapların Afyon'dan, Dumlupınar'dan geri döndürülmesidir.

Milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır. Aziz milletimiz tek yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele sonucunda elde ettiği barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir.

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanları ile birlikte 15 Temmuz kahramanları ve aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman ordumuzun ve Sinop’lu hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyorum."

hakan akbaşhakan akbaş