Güncel
Giriş Tarihi : 07-10-2016 19:36   Güncelleme : 30-09-2018 23:46

Maviş'ten Gazetemize Ziyaret

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş Gazetemiz ziyaretinde, İlçemizle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Maviş'ten Gazetemize Ziyaret

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş Gerze ziyaretleri kapsamında Gazetemize de gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Gerze Orman İşletme Müdürlüğü'nün 14 Ekim 2016 Cuma günü resmi açılışının yapılacağı bilgisini veren Maviş, ''Önümüzdeki hafta içinde İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Sinop'a gelecek, bu kapsamda Gerze Hükümet Konağı'nın yatırım programına alınmasını kendisinden rica edeceğim'' dedi.

Maviş, konuşmasının devamında ilçemizin köy yollarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi vererek; ''Bu yıl asfalt programı kapsamında Gerze ilçesinde 32 km hedef koymuştuk. 23 km. asfaltlandı, 2 km alanın astarı çekildi önümüzdeki hafta burası da yapıldıktan sonra 25 km'ye tamamlanmış olacak. Hava şartları olumlu seyrederse 3-4 km daha yapım çalışmalarına devam edilecek'' dedi.

"Gerze'nin Meseleleri Belli"

İlçemizin gelişmesi için yapılması gereken ve ihtiyaç duyduğu önemli yatırımları sayan Nazım Maviş, İlk olarak Orman İşletme Müdürlüğü'nün resmi açılışının 14 Ekim Cuma günü yapılacağını, Adliye Sarayı'nın ve Hükümet Konağı'nın ise yeni hizmet binalarına çıkması için yer tahsisinin yapıldığını yeni adliye binasıyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşüldüğünü ve olağan dışı bir durum olmazsa 2017 yılı yatırım programına alındığını müjdeledi. Hükümet Konağı ile ilgili de önümüzdeki hafta Sinop'a gelecek olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Gerze Hükümet Konağı'nın 2017 yatırım programına alınmasını rica edeceğini ifade etti.

Yapılması planlanan ''Gençlik Merkezi'' ve ''KYK Yurdunun'' yer tahsislerinin yapılması gerektiğini belirterek, Ayancık Belediye'sinin KYK Yurdu için yer tahsis ettiğini altını çizerek anlatan Maviş, KYK Yurdu için yer tahsisi yapılması gerektiğini ''Gerze Belediye Başkanına buradan basın yoluyla iletiyorum" dedi.

Gerze Doğalgaza 2018'de Kavuşacak

Son olarak doğalgaz konusuna değinen Maviş, ''Sinop'un yüzde 60'ı bu sene doğalgaz kullanacak'' diyerek konuşmasına şöyle devam etti; ''Gerze'de ki sıkıntımız şehir içi şebekesiyle ilgili olduğu için planlar dahilinde 2018 yılında doğalgaza geçileceğini söyleyebiliriz. Önümüzde ki günler içinde doğalgaz dağıtım firması olan Akmercan ve EPDK(Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) ile görüşmelerimiz olacak. En kısa sürede Gerze doğalgaza kavuşacak"

Seda ŞengülSeda Şengül