Güncel
Giriş Tarihi : 30-05-2015 21:14   Güncelleme : 30-05-2015 20:22

Maviş'ten 'gümrük' değerlendirmesi

AK Partili Nazım Maviş: Sinop Gümrüğü İhracatçı Tarafından Değerlendirilmeli

Maviş'ten 'gümrük' değerlendirmesi
 AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş, yeniden açılacak Sinop Gümrüğüyle ilgili üreticilere, iş adamlarına ve ihracatçılara seslenerek Sinop Gümrüğünü değerlendirmeleri çağrısında bulundu. 

Sinoplu üretici ve tüccarların Sinop'tan yapacakları ihracatlarda Sinop Gümrüğü sayesinde ihracat maliyetlerini düşürebileceklerinin altını çizen Nazım Maviş konuşmasının devamında şunları söyledi; “Sinop bir liman şehri, her türlü üretime ve sanayi dalına açık. Sinop’ta deniz yolu da, kara yolu da artık ticaret için uygun. Sinoplu üreticiler, tüccarlar, sanayiciler bu aşamadan sonra ihracata daha fazla yönelmeliler. Sinop ve çevre iller yeniden hizmete açılacak olan Sinop Gümrüğünü değerlendirmeli. İhracatçının defterinde artık yeni bir alternatif olarak Sinop Gümrüğü yer almalıdır.”

Bakan Canikli: Gümrük Kararı Bakanların İmzasında
Sinop ziyaretinde gümrüğün yeniden açılmasıyla ilgili bilgiler veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli kararın Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını söylemişti. Bakan Canikli’nin açıklamasında şu bilgiler yer almıştı: “Geçen gelişimizde Sinop'ta kapatılan gümrük müdürlüğünün açılmasıyla ilgili çalışmalarımızı başlatacağımızı ifade etmiştik. O çalışmaları tamamladık. İlgili bakanlıkların görüşleri alındı ve Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı, imzada son aşamaya gelindi. Kararı ben de imzaladım. O iş bitti artık. Artık kısa bir süre içerisinde imzalanarak yürürlüğe girmiş olacak ve Sinop Gümrüğü yeniden hizmete açılacak.”
AdminAdmin