Güncel
Giriş Tarihi : 07-03-2022 15:25   Güncelleme : 06-03-2023 11:53

MAVİŞ’TEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı

MAVİŞ’TEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Maviş mesajında, “Sevgi, emek ve fedakârlıklarıyla dünyamızı, memleketimizi, hayatımızı güzelleştiren kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bir toplumun medeniyet düzeyinin, kadınlarına verdiği değerle ölçüldüğünü ifade eden Maviş, “Güçlü milletler güçlü ailelerden, güçlü aileler de güçlü kadınlardan oluşur. Bu bilinçle kadınlarımızın iş, spor, eğitim, sanat ve siyaset başta olmak üzere, hayatın her alandaki varlığını önemsiyor; onların dönüştürücü gücünü, büyük ve güçlü Türkiye idealimizin en önemli unsuru olarak görüyoruz” dedi.

TARİH BOYUNCA HER MÜCADELEDE ÖN SAFTA YER ALDILAR

Mesajında, “Aziz milletimizin kutlu mazisi boyunca kadınların toplumdaki yeri her zaman değerli ve önemli olmuştur” ifadelerine yer veren Maviş, “Kadınlarımız tarih boyunca tüm mücadelelerde daima ön safta yer almışlardır. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve 15 Temmuz’da gösterdikleri üstün gayret ve mücadeleci tavrın eşini bulmak zordur. Kadınlarımız; medeniyetimizin, değerlerimizin nesilden nesille taşıyıcısı ve koruyucusudur” diye konuştu.

KADINLARIN BAŞARISIYLA GURUR DUYUYORUZ

AK Parti iktidarı döneminde, kadınların ekonomiden siyasete her alanda var olması yönünde reform niteliğinde adımlar atıldığını ifade eden Maviş, ”Siyasetten iş dünyasına, eğitimden sanata, spordan bilime kadar hayatın her alanında var olan kadınların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bugün ülkemizdeki kadın istihdam oranı yüzde 30’a; iş gücüne katılma oranı ise yüzde 34’e çıkarıldı. Kamuda görev yapan personelin yüzde 40'ı, üniversitelerimizdeki öğretim görevlilerinin yüzde 50'si, öğretmenlerimizin yüzde 60'ı, hakimlerimizin yüzde 46'sı, avukatların da yaklaşık yüzde 50’den fazlası kadınlardan oluşuyor.  Meclisimizde 2002 yılında yüzde 4,4 olan kadın milletvekillerimiz, bugün yüzde 18’i aşan bir oranda temsil ediliyorlar” bilgilerini paylaştı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI AĞIR CEZALAR GELİYOR

Mesajında hiçbir kadının şiddete maruz kalmaması için gerekli düzenlemelerin süratle hayata geçirildiğini belirten Maviş, Türkiye’deki kadın cinayetlerinin oran olarak Avrupa ülkelerinin çoğundan daha geride olduğunu ancak hedeflerinin bu tür hadiseleri sıfıra indirmek olduğunu belirterek “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik yeni yasal düzenleme paketi ile bir insanlık suçu olan kadına yönelik şiddetle mücadelemizi çok daha etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. En kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisimizde gündeme alınacak olan yeni düzenlemeyle, artık kadına yönelik saldırılarda faillerin somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecek. Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçlar kadına karşı işlenmişse cezalar daha da artırılacak. Nikahlı veya boşanmış eşe karşı işlenen tehdit suçlarına verilecek cezaların da alt sınırı 6 aydan 9 aya çıkarılacak. Fiziken veya iletişim araçları vasıtasıyla yapılan ısrarlı takip eylemleri, 6 aydan 2 yıla kadar hapisle sonuçlanacak. Şiddet mağduru kadınlara talep etmeleri halinde Baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirilebilecektir. Tüm bu yeni düzenlemelerin kadınlarımız için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Maviş mesajı şu ifadelerle tamamladı:

“Kadınların ideallerini gerçekleştirmesi, hedeflerinin büyük ve adımlarının güçlü olması noktasında desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Başta şehit annelerimiz ve eşleri olmak üzere; tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum”

AdminAdmin