Güncel
Giriş Tarihi : 16-03-2016 18:05   Güncelleme : 16-03-2016 17:44

Maviş’ten Sinoplu Sanayicilere Müjde

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş yoğun kar yağışını nedeniyle iş yerleri zarara uğrayan Sinoplu sanayicilere müjde verdi

Maviş’ten Sinoplu Sanayicilere Müjde
 AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş yoğun kar yağışını nedeniyle işyerleri zarara uğrayan Sinoplu sanayicilere müjde verdi.

Maviş yaptığı  açıklamada “ Sinop’umuzda son 30 yılda meydana gelen en yoğun kar yağışını geçtiğimiz Ocak ayında yaşadık. Yaşanan kar yağışı sonunda Organize Sanayi Bölgemizde birçok işyerimiz zarara uğramıştı. Zarara uğrayan işyerlerini yerinde ziyaret etmiş, işyerlerimizde oluşan zarar ve ziyanla ilgili resmi tespitler yaptırmıştık. Yaptığımız bu çalışmaların akabinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık’la bir görüşerek konuyu ve vatandaşlarımızın mağduriyetini Sayın Bakanımıza anlattık.” dedi.


Maviş açıklamalarına şöyle devam etti: “ Bakanımızla yaptığımız görüşme sonucu, Sayın Bakanımızın talimatıyla KOSGEB’ten sanayicilerimize destek çıkarılması için çalışmalara başlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda KOSGEB’in zarara uğrayan işyerlerimiz için %0 faiz oranlı, ödeme ertelemeli kredi desteği sağlaması kararlaştırıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte en yakın zamanda zarara uğrayan işyeri sahiplerimiz bu kredi desteğinden faydalanmaya başlayabilecekler. Bu vesileyle başından itibaren Sinoplu sanayicilerimize gösterdiği ilgi ve  destektendolayı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık Beye sanayicilerimiz ve ilimiz adına teşekkür ediyorum.”  


hakan akbaşhakan akbaş