Güncel
Giriş Tarihi : 02-11-2016 15:34   Güncelleme : 02-11-2016 15:03

Meclis Gündeminde Meydan Tartışması

Kasım Ayı Meclis Gündeminde Meydan Tartışması yaşandı

Meclis Gündeminde Meydan Tartışması
 Kasım ayı olağan belediye meclis gündemi Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda Ak Parti Meclis Üyeleri ile CHP'li meclis üyeleri arasında meydan tartışması yaşandı.

Ak Parti Meclis Üyeleri ek gündem maddesi olarak ilçemiz Taksim Meydanı'nın isminin ''Şehitler Meydanı'' olarak değiştirilmesi teklifinde bulundular. CHP'li meclis üyeleri yapılan teklifi grup içinde görüşmek üzere 15 dakika oturuma ara verilmesini talep ettiler.

Verilen aranın ardından CHP'li meclis üyeleri meydanın isminin ''Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'' olarak değiştirilmesinin daha uygun olacağı görüşünde bulunmaları üzerine Ak Partili Meclis üyeleri ''Şehitler Meydanı'' isminin niçin kabul görmediğini sordular. CHP'li meclis üyeleri ise 15 Temmuz'dan önce de şehitlerimiz vardı niçin şimdi bu teklifi gündeme getiriyorsunuz söyleminde bulundular. Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından Ak Partili Meclis Üyesi Mustafa Çelik yapılan teklifle ilgili ''Sadece 15 Temmuz Şehitleri için değil, bütün şehitlerimiz için bu teklifi yaptık'' açıklamasında bulundu.

Tartışmanın sonunda meydanın isminin ''Demokrasi ve Şehitler Meydanı'' olarak değiştirilmesine karar verilerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde görüşülen diğer maddeler ise şu şekilde;

1- 2017 Plan ve bütçe komisyonu görüşüldü

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, belediye çalışanlarına ayrılan toplam bütçenin, belediyenin bütçesinin yüzde 21,77’sini oluşturduğunu söyledi.  Toplantıda belediyenin yıllık gelir ve giderleri de açıklandı.

Gerze Belediyesi’nin yıllık giderleri ve ayrılan bütçeleri şu şekilde sıralandı:

Destek Hizmetleri Müdürlüğü: 5 milyon 613 bin 400 lira

İskân, Atıksu ve Kanalizasyon Müdürlüğü: 3 milyon 817 bin 386 lira

Park ve Bahçe ve Fidanlar Müdürlüğü: 841 bin 336 lira

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü: 661 bin 278 lira

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü: 534 bin 181 lira

Gerze Belediyesi’nin yıllık gelirleri şu şekilde sıralandı:

Sermaye gelirleri: 6 milyon 415 bin 500 lira

Teşebbüs ve mülkiyet gelirleri: 3 milyon 851 bin 625 lira

Vergi gelirleri: 2 milyon 448 bin 50 lira

Alınan bağış ve yardımlar: 714 bin 975 lira

Diğer gelirler:11 milyon 573 bin lira

2- AJE (Ayrıntılı Jeolojik etüt) alanlarını kapsayan plan revizyonunun görüşülmesi

3- Canlar Kuru Gıda Firması tarafından Gerze Belediyesi Araç Parkına Cenaze Aracı Hibe edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

4-Emin Büyükbaş Petrol İstasyonu'nda İmar Planı Değişiklik Talebi komisyona sevk edildi.

Toplantının sonunda CHP'li Meclis üyesi ve Grup sözcüsü Gülnur Özden, Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonu kınadıklarını, her türlü yayının ve yayıncının arkasında olduklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'da konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparak ''Demokraside kısıtlama ve sansür olmaz. Devlet idaresini eleştirdi diye basın susturulamaz. Hem demokrasi havarisi olup hem de yapılan eleştirilere tepki göstermek doğru bir tutum değil'' dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül