Güncel
Giriş Tarihi : 02-08-2017 16:32   Güncelleme : 02-08-2017 17:07

Meclis Toplantısı Hararetli Geçti

Ağustos Ayı Belediye Meclis Toplantısı Hararetli Geçti

Meclis Toplantısı Hararetli Geçti
 Yapılan meclis toplantısının ilk görüşülen maddesi belediyeye ait taşınmazların kira şartlarıyla ilgili oldu.

Geçtiğimiz Temmuz ayı meclis toplantısında taşınmazların kira sözleşme sürelerinin 10 yıla çıkarılması kararı alınmıştı. Alınan kararın teminat miktarlarının yükselmesine neden olduğunu söyleyen Başkan Belovacıklı, yeniden düzenleme yapılarak sürenin tekrar kısaltılması önerisinde bulundu. Meclis üyeleri tarafından yapılan öneri kabul edilerek taşınmazların kira sözleşme süreleri tekrar 3 yıla çekildi.

Meclis Toplantısında Yangın Evleri Tartışması

Gündemin diğer konusu ise İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi oldu. Olağan belediye meclis toplantısında imar komisyonunun yangın evleriyle ilgili raporunun görüşülmesi sırasında dinleyici olarak meclise katılan bazı yangın evi sahibi vatandaşlar evlerin tadilat yapımı noktasında istek ve taleplerini belirtti. İmar revizyonu nedeniyle hak kaybı yaşadıklarını dile getiren bazı vatandaşlar kısa süre meclis toplantısına başkanlık yapan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ile tartıştı.

''Kimse Hak Kaybına Uğramayacak''

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Belovacıklı, ''Gelişi güzel, çarpık yapılaşmayı önlemek amacıyla, yangın evlerinin özüne dokunmadan kimlik kazandırmak için mücadele ediyoruz. Hazırlanan proje kapsamında mal sahipleri hak kaybına uğramayacak. Sinop Valiliği ve Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından alınan kararla da bir yıl süre ile yangın evlerinde yapılaşma tadilat gibi çalışmalar yapılamayacak '' dedi.

İmar Komisyonunun hazırladığı raporun, Çevre Şehircilik Bakanlığına gönderildiği ve gelecek sonuca göre belediye meclisinde karara bağlanacağını belirten Başkan Osman Belovacıklı,''yeni projede yer sahiplerine birinci kattan itibaren açık çıkma imkanı veriliyor. Kimse hak kaybına uğramayacak'' açıklamasında bulundu.

Seda ŞengülSeda Şengül