Güncel
Giriş Tarihi : 03-07-2019 15:00   Güncelleme : 04-07-2019 09:52

Meclis Toplantısına Avcılar Damgasını Vurdu

Temmuz Ayı Belediye Meclis Toplantısında Avcılar Taleplerini Yüksek Sesle Dile Getirdiler

Meclis Toplantısına Avcılar Damgasını Vurdu

Temmuz ayı belediye meclis toplantısı yapıldı.

6 Gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Çarşı ve Hamidiye Mahallelerinde ki bazı pafta ve parsellerde plan tadilatı ve değişikliği ile ilgili olan 4 gündem maddesiyle ilgili talepler, imar komisyonun kararına göre olumlu ve olumsuz olarak oylanarak karara bağlandı.

Belediyeye ait Çarşı Mahallesi 157 ada, 2 nolu parselin satılmasıyla ilgili talep ise meclis üyelerinin tamamının red oyuyla kabul edilmedi.

Gündemin son maddesinde ise ücret tarife listesine, kantar tartma ücretinin eklenmesi ve fiyat listesinin güncellenmesi ile ilgili talep görüşüldü. Buna göre, kamyonet 15 TL, Kamyon 25 TL, Tır ise 50 TL olarak kantar ücretleri yeniden belirlendi. Kantarda, bir dolu ve bir boş tartım tek sefer kabul edilerek ücret uygulanacak.

Meclis gündeminin görüşülmesi ardından toplantıya katılan Gerze Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Hüseyin Kütük ve bazı kulüp üyeleri, meclis üyelerine yapımına başlanan kulüp lokali binasının ne zaman tamamlanacağını sordular. Lokalin av sezonuna yetişmesini arzu ettiklerini dile getiren Kulüp Başkanı Hüseyin Kütük; “Ağustos ayının 18’inde sezon açılıyor. Kulüp lokalimiz henüz hazır değil. Ne zaman tamamlanacağı konusunda net bir cevap alamadık” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz, konuyla alakalı yaptığı açıklamada avcıları mağdur etmeden lokal binasının sezona yetiştirileceğini belirtti. Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kalfaoğlu ise avcılar kulübü binasının maliyetli olduğunu bu sebeple yapımında biraz daha süreye ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek kulüp üyelerinin biraz daha sabır göstermesini istedi.

Temmuz ayı toplantısı, yapılan görüşmelerin ardından bir ay sonra 7 Ağustos Çarşamba günü toplanmak üzere sona erdi.

 

hakan akbaşhakan akbaş