Güncel
Giriş Tarihi : 05-07-2017 15:31   Güncelleme : 05-07-2017 16:04

Meclis Toplantısında Çevre Temizliği Vurgusu

Temmuz ayı belediye meclis toplantısında geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız ''Arkalarında Bıraktıkları Manzara 'PES' dedirtti'' başlıklı haberimize de konu olan çevre kirliliği görüşüldü

Meclis Toplantısında Çevre Temizliği Vurgusu
 Temmuz ayı belediye meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız ''Arkalarında Bıraktıkları Manzara 'PES' dedirtti'' başlıklı haberimize de konu olan çevre kirliliği görüşüldü.

Belediye Meclis Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, başkanlığında toplanan meclis üyeleri Temmuz ayı meclis toplantısında yaz sezonu nedeniyle nüfusu artan Gerze'nin çevre kirliliği konusuna ağırlık verdiler.

Toplantının ilk gündem maddesinde Belediyeye ait dükkanların kira süreleri ile ilgili yeni düzenleme yapılarak kira süreleri dolan taşınmazların yıllık yapılan kira sözleşmelerinin 10 yıla uzatılması kararı alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Belovacıklı, ''Dükkanını satışını yaptığı sektöre ve talebe göre şekillendiren esnafın her yıl düzenini bozacak değiliz. Zaten yıllık enflasyon oranına göre kiralarda artış yapılıyor. Kirasını düzenli veren, belli kurallar ve kaideler doğrultusunda ticari faaliyetini yürüten esnafımızla sıkıntı yaşamadığımız sürece her yıl kontrat yapmamıza gerek yok. Süreyi on yıla çıkaralım'' önerisinde bulundu. Öneri belediye meclis üyelerinin tamamından olur alarak kabul edildi.

Gündemin ikinci başlığı ise 32 pafta, 20 ada 2 nolu parseli kapsayan alanda plan tadilatı talebi ve ek gündem olarak görüşülen Recai Kuruoğlu Bulvarı'nın ticari alan kapsamına alınması komisyona havale edilerek bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi kararı alındı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Ak Partili Meclis Üyesi Dursun Kaptan, Boyabat Belediyesi'nin çöp konteynırlarına yaptıkları giydirmenin Gerze'de de uygulanması önerisinde bulundu. Güzel görünümü nedeniyle Gerze'ye de yakışacağını söyleyen Kaptan, ''Güzelliği gören belki yerlere çöp atma huyundan vazgeçer de çöplerini çöp kutusuna atma alışkanlığı kazanır'' dedi.

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze ilçe merkezinde üç binin üzerinde çöp konteynırının olduğunu belirterek; ''Güzel bir öneri, değerlendirilebilir ama uygulamaya geçmesi zaman alabilir'' dedi.

Kaptan, ikinci önerisinde ise gazetemizde çıkan ''Arkalarında Bıraktıkları Manzara 'PES' dedirtti'' başlıklı haberimizi de örnek göstererek Gerze'de yaz sezonu nedeniyle artan nüfus nedeniyle çevre temizliği konusunda daha etkili bir çalışma yapılması veya temizlik personeli sayısının arttırılması için öneri sundu.

''Sineğin Yağını Hesaplar Duruma Geldik''

Başkan Belovacıklı, ''Gerze'de 60 Bin kişilik yapılaşma var. Resmi nüfusumuz 15 Bin. Belediyeler zor durumda sineğin yağını hesaplar duruma geldik. Artan nüfus nedeniyle yetişemiyoruz. Temizlik personelimiz sabah 06:30'da ellerinde süpürgelerle sokakları temizlemeye başlıyor ama nafile insanlarımızın çevre duyarlılığı çok az. Bütün çöplerini yerlere attıkları gibi son dönemde sokaklardan eski eşya toplamaya başladık. Evinin eşyasını değiştiren eskisini sokağa atıyor'' dedi.

''Tuvalet ihtiyacı için bana geliyorlar''

Meclis toplantısına izleyici olarak katılan CHP İlçe Başkanı İlknur Kara'da söz alarak Dereyeri'ne çöp konteynırı konulması ve tuvalet yapılması talebinde bulundu. Kara, ''Dereyeri'ne gelen piknikçiler zor durumda kaldıklarında tuvalet ihtiyacı için bana geliyorlar. Bende yardımcı olmaya çalışıyorum ama bir yere kadar buraya acilen bir tuvalet yapılması gerekiyor'' dedi.

''Proje Bakanlıkta Onay Bekliyor''

Talebin değerlendirilerek problemin çözüme kavuşturulması için çalışma yapılacağını söyleyen başkan Belovacıklı, ''Söz konusu alan ile ilgili proje bakanlığa sunuldu. Yerin kullanımı belediyenin tasarrufuna geçti. Dalga kıran yapımı için çalışmalar başlayacak. Oranında ihale usulü ile faaliyete geçmesi için proje onayı bekliyoruz'' dedi.

Son olarak görüşülen konu ise balıkhane mevkiindeki çöp konteynırlarının kaldırılması konusunda oldu. Balıkçıların kendilerine atık kutusu ayarlaması ve çöplerin oralardan alınması kararı alındı.  
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül