Güncel
Giriş Tarihi : 05-12-2018 16:40   Güncelleme : 12-12-2018 12:19

Meclisin bu yıl ki son toplantısı yapıldı

Yılın son belediye meclis toplantısı yapıldı

Meclisin bu yıl ki son toplantısı yapıldı

2018 yılının son belediye meclis toplantısı 5 Aralık Çarşamba günü yapıldı.

Yılın son meclis toplantısı, İmar Komisyonu Raporlarının görüşülmesiyle başladı.

İlçemiz Köşk, Hamidiye, Çarşı ve 19 Mayıs Mahallesinde ki bazı pafta parsellerde bulunan kayıtlı taşınmazların imar planı değişikliği ile ilgili talepleri komisyona sevk edildi.

Gündemin diğer maddesinde yol katılım paylarının yapı ruhsatlarında tahsil edilmesi görüşüldü. Alınan karara göre asfalt metrekare birim fiyatı 65 TL 46 Krş, beton yol birim fiyat 41 TL 78 Krş, satı kaplama ise 41,10 Krş olarak belirlenirken uygulamada 3’te 1’i tahsil edilecek. Yani bina başına ortalama 150-200 TL gibi bir rakam yapı ruhsatı alımında ek olarak tahsil edilecek.

Sonraki madde de ise 2019 yılında çalışacak geçici işçilerin vizeleri onaylandı. 

Aralık ayı belediye meclis gündeminin son maddesinde ise 2019 yılında uygulanacak ücret tarifesi yeniden belirlenerek belediye tarafından sağlanan çeşitli hizmet kalemlerine %10’luk zam yapıldı.

Meclis toplantısında bir de ek gündem maddesi görüşüldü. Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle kamu kurumlarında ki adayların görevlerinden istifa etmesi gerektiği hatırlatılarak Gerze Belediyesi bünyesindeki Şirketin Müdürlüğünden Başkan Osman Belovacıklı'nın istifa ederek yerine Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın’ın getirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Görüşülen ek gündem maddesinin ardından meclis 2 Ocak 2019 Çarşamba günü tekrar toplanmak üzere sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül