Güncel
Giriş Tarihi : 06-04-2016 15:46   Güncelleme : 06-04-2016 16:47

Meclisin Gündemi Yoğundu

Gerze Belediyesi Nisan ayı toplantısı, belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 Meclisin Gündemi Yoğundu

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'nın başkanlığında toplanan mecliste ilk olarak, belediyenin 2015 faaliyet raporunun okunarak tasdik edilmesi görüşülüp onaylandı. Toplantının 2. maddesinde görüşülüp karara bağlanan "başkanlık divanın yeniden oluşturulması" maddeleri gereğince

Meclis 1. Başkan Vekili : İrfan Sağır,

Meclis 2. Başkan Vekili: Halil Ergün

Katip Üye Seçiminde ise; Mustafa Doruk ile Hayrettin Ergün Asil üyelik görevine seçilirken, Mustafa Akbaş ve Yücel Yuvacı yedek katip üyeliğine seçildi.

Gerçekleştirilen encümen üyeliği seçiminde; İrfan Sağır, Arif Recep Gürser, İmar ve Bayındırlık Komisyon üyeliğine ise; Dursun Kaptan, Mustafa Çelik, Mustafa Akbaş, İrfan Sağır, Arif Recep Gürses seçildi.

Toplantıda Plan Bütçe komisyonuna Yücel Yuvacı, Ramazan Demircan, Gülnur Özden seçildi.

Toplantıda daha sonra görüşülen 2 adet sözleşmeli personel alım talebi sonrası Kemal Gencay ve Ahmet Uyanık isimli personeller meclis kararıyla sözleşmeli olarak İcra ve Tahsilat servisinde işe alındı.

Mecliste Mezarlık Gündemi

Toplantıda görüşülen Kent mezarlığı yapılmka üzere taşınmaz satın alınması maddesi sonrası, mevcut mezarlığın dolması sonrası arazi sahibinin anlaşmaya yanaşmadığını belirten Başkan Belovacıklı, Belediye olarak alternatif yollar aradıklarını ve bu bağlamda Geruze otelin üstünde 100 - 200 metre ilerisinde bulunan tapusuz bir arazinin tahsis edilmesi için meclisten yetki istedi. Görüşülen talep meclis tarafından onaylandı.

Dereyeri Mevkiinde Bulunan Otoparkın adı 56 oldu

Toplantıda Dereyeri Mevkiinde bulunan otoparka Yedaş tarafından elektrik tesisatının çekilmesi için bir isim konulması gerektiği konusunu da gündeme taşıyan Belovacıklı, CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara'nın talebi üzerine sokağa 56 isminin verilmesini teklif etti. Karar meclis tarafından onaylandı.

Toplantıda daha sonra sırasıyla,
Sahil düzenlemesinde esas nazım dolgu imar planı ve uygulama dolgu imar planı kararları,
Balıkçı barınağında ki esas nazım dolgu imar planı ve uygulama dolgu imar planı kararları,
Yangın evlerine uygulanacak tek tip projenin üç tip olarak değiştirilmesi ve Denetim Komisyonu rapor bilgi sunumu ile sona erdi.

AdminAdmin