Güncel
Giriş Tarihi : 15-06-2016 15:40   Güncelleme : 15-06-2016 15:53

Mecliste Engin Altay Krizi

Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısında Engin Altay Krizi Yaşandı

Mecliste Engin Altay Krizi
Mustafa Akbaş'ın İstifa Etmesinin Ardından Yeni Meclis Üyesi Belirlendi

CHP'li Meclis Üyelerinden Mustafa Akbaş'ın istifasının ardından Semra Demir yeni meclis üyesi olarak göreve başladı.

Yeni İmar Planı Revizyonunda 105 Olumsuz 42 Olumlu Karar

Belediye meclisince onaylanarak askı ilanına çıkartılan imar planı revizyonuna yapılan itiraz dilekçeleri komisyon tarafından incelenerek 147 dilekçeden 105'i olumsuz 42'si olumlu olarak değerlendirildi. Bu doğrultuda alınan komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi. Karara itiraz eden vatandaşların 3 ay içinde mahkemeye başvurabileceği belirtildi.

Hurmadibi Mevkii Park alanı Dolgu İmar Planı değişikliğinin yeniden görüşülmesi sonucunda park alanında 2 m2 küçülmeye gidilmesi kararı oy birliği ile kabul edildi. Mülkiyeti Belediyeye ait atık parselin satışı oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Karşı Karşıya Geldi

Liman içi Say Caddesi mevkiinde yapımı tamamlanan parka isim verilmesi konusunda Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, CHP Eski Sinop Milletvekili Engin Altay'ın isminin verilmesini istedi. Ak Partili Meclis Üyeleri teklife karşı çıkarak konunun tartışılması gerektiğini ifade ettiler. Başkan Belovacıklı konunun tartışmaya açık olmadığını söyleyerek teklifi oylamaya sundu. Teklif CHP'li meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.


Mimarlar Odası Başkanından Belediye Başkanının Teklifine Sert Tepki

Meclis toplantısına gelen Mimarlar Odası Başkanı İsmet Aykın ve bazı İlçe sakinleri alınan karara itiraz etti. Bunun üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.

Tartışmaların ardından gündemin son maddesi görüşüldü.

Gündemin son maddesi, Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet forklift alınması talebi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

Seda ŞengülSeda Şengül