Güncel
Giriş Tarihi : 08-08-2018 10:46   Güncelleme : 08-08-2018 11:14

Mehmet Ersoy Tekrar İçişleri Bakan Yardımcısı

Sinoplu eski bakan yardımcısı Mehmet Ersoy, içişleri bakan yardımcısı olarak tekrar göreve getirildi

Mehmet Ersoy Tekrar İçişleri Bakan Yardımcısı

İçişleri Bakanlığı bakan yardımcılığı görevlerine atama yapılmasına ilişkin kararlar resmi gazetede yayınlandı. Yayınlanan karara göre Sinoplu eski bakan yardımcısı Mehmet Ersoy, iç işleri bakan yardımcısı olarak tekrar göreve getirildi.

Aslen Sinoplu olan Mehmet Ersoy, resmi gazete de yayınlanan kararname ile İçişleri Bakan yardımcılığına atandı. 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde Sinop Milletvekili olarak atanan Mehmet Ersoy, bir dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Sinop halkı tarafından sevilen Mehmet Ersoy, lise eğitimine kadar Boyabat'ta yaşadı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazanan Ersoy, mezun olmasının ardından Kastamonu Kaymakam Adayı olarak Mülki idare amirliği mesleğine kabul edildi.

Daha sonra İzmir-Kemalpaşa Kaymakam Vekilliği, Balıkesir-İvrindi, Konya-Çeltik, Tunceli-Nazımiye Kaymakamlıkları, Mardin Vali Yardımcılığı, Denizli-Buldan, Adana-Kozan, İstanbul-Çatalca ve Sarıyer Kaymakamlıkları görevlerinde bulundu. Düzce Depremi nedeniyle üç ay süreyle Bolu Vali Yardımcılığında görevlendirildi.

Devamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) görevlendirilen Mehmet Ersoy, Sinop Milletvekili döneminde Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, PAP ve KEİPA Türk Grubu Üyeliği görevlerini de yürüttü. 24. Dönem İkinci Yasama yılında ise İçişleri Komisyonu Başkanlığına seçildi.

24 Haziran seçimleri öncesi de bir dönem İçişleri Bakan Yardımcılığını yürüten Mehmet Ersoy'u gazetemiz Başyazarı Fatih Uysal, İç İşleri Bakanlığında ki makamında ziyaret etmişti.

Gerze'nin Sesi yazı ve yayın ekibi olarak Sinoplu hemşerimiz Sayın Mehmet Ersoy'a görevinde başarılar dileriz.

Seda ŞengülSeda Şengül