Güncel
Giriş Tarihi : 18-01-2018 14:17   Güncelleme : 18-01-2018 14:24

Memur Emeklileri Dikkat Son Tarih 27 Ocak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 30 yılı aşkın hizmeti bulunan geçmiş dönem emeklilerine mağduriyetlerini gidermek amacıyla ek ikramiye ödemesi yapacak

Memur Emeklileri Dikkat Son Tarih 27 Ocak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 30 yılı aşkın hizmeti bulunan geçmiş dönem emeklilerine mağduriyetlerini gidermek amacıyla ek ikramiye ödemesi yapacak.

27 Ocak 2017 günü itibariyle başlayan emekli ek ödemeleri başvurusu için tanınan 1 senelik sürenin sonuna doğru geliniyor. Son başvuru tarihi olarak işaret edilen 27 Ocak 2018 gününden sonra herhangi bir başvuru kabul edilmeyecek ve haklar kaybedilebilecek.

400 bin memur emeklisine ek ikramiye yolu açan tasarı geçtiğimiz yıl Ocak ayında yasalaşmıştı. Yasa ile 30 yıldan fazla hizmeti olan ancak ikramiyesini 30 yıl üzerinden alan memur emeklileri yasa kapsamına girdi.

Düzenleme kapsamında bir süredir memur emeklilerine kalan her tam hizmet yılı için ek ikramiye ödemesi yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapanlar ek ikramiyelerini 2017 yılı Mart ayından itibaren almaya başladı. Emeklilere ikramiyelerinin 7 bin 500 liraya kadar olan kısmı başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde ödendi.

İkramiye tutarı 7 bin 500 lirayı geçenler ise kalan kısmını bu yıl Mart ayında alacak. Bu haktan sadece emekliler değil dul ve yetimler ya da kanuni varisleri de yararlanacak.

İKRAMİYE FARKI NE KADAR ?

İkramiye farkının ne kadar olacağı memurun ne zaman emekli olduğuna, derece ve kademesine, makam veya görev tazminatı olup olmadığına bağlı olarak ve emekli ikramiyesi ödenmesine ilişkin hükümler dikkate alınarak kendilerine veya hak sahiplerine ikramiyeler ödenecek. Emeklilerin yıllık ikramiye bedelleri her tam yıl için 50 liradan az olamıyor. Toplam ikramiye tutarı hiçbir şekilde 100 liranın altında olmayacak.

VARİSLER DE HAK SAHİBİ OLABİLİYOR

Yalnızca memur emeklileri değil, eğer memur emeklisi hayatını kaybetmişse geride kalan hak sahipleri de ikramiye farkını alabiliyor. 30 yılın üzerinde hizmeti olup emekli ikramiyesini 30 yıl üzerinden alan ve bu konuyla ilgili daha önce SGK'ya başvurmayan kişilerin ikramiye farklarının ödenmesi için SGK'ya başvuru yapması gerekiyor. Bunun yanında hak sahibi olan dul ve yetim maaşı alanlar da başvuru yaparak ikramiye farklarını alabiliyorlar.

Seda ŞengülSeda Şengül