Güncel
Giriş Tarihi : 02-04-2020 23:27   Güncelleme : 03-04-2020 14:47

Mesire Alanı Projesi Hayata Geçiriliyor

Mazbatayı alışının birinci yılını kutlayan Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İdemli Mesire Alanı Projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Mesire Alanı Projesi Hayata Geçiriliyor

İlgili bakanlıklara yapılan görüşmeler sonucu Mesire Alanı Projesiyle ilgili olumlu sonuçların alınmasının ardından, Gerze Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan, 57.000 m² alana sahip İdemli Mesire Alanı için, Gerze Belediyesi ve Gerze Orman İşletme Müdürlüğü arasında devir teslim sözleşme imzaları atıldı.Mesire Alanı Projesi’nin Gerze’ye turizme ivme katması açısından büyük katkılar sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Cevat Şensoy; “Gerze, yeşili, mavisi ve sakinliğiyle uluslararası alanda farkındalık yaratmış bir ilçe. Böylesine huzuru içinde barındıran bir ilçede kuşkusuz en büyük eksikliklerden birisi Mesire alanıydı. Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş ve Belediyemiz Çevre Mühendisi Uğur Çetin ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretlerinde projemizi a’ dan z’ ye anlatma fırsatı bulduk. İlgili bakanlıklarla yaptığımız görüşmelerden olumlu dönüşler almıştık. Gerze’nin çehresini değiştirecek projemizde Gerze Belediyesi ve Gerze Orman İşletme Müdürlüğü arasında protokolü yaparak devir teslimi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Mesire Alanı geri dönüşümden faydalanarak, atölyelerde üretilecek bank ve oturma gruplarıyla döşenecek. Kendin pişir kendin ye sistemi uygulanacak olan Mesire Alanında Oyun Parkından, ziyaretçilerin yürüyüş yapabileceği doğal taşlarla örülü yürüyüş parkuru da yer alacak.

AdminAdmin