Güncel
Giriş Tarihi : 13-11-2019 10:15   Güncelleme : 13-11-2019 11:07

Mevlid-i Nebi Haftası Programları Başladı

Allah’ın, “Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik” (Enbiya,107) diye buyurduğu Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) doğum gününü kutlamak amacıyla Mevlid-i Nebi haftası programları ilçemizde başlamış olup tüm hafta boyunca sürecek

Mevlid-i Nebi Haftası Programları Başladı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) doğumunu kutlamak amacıyla kutlanan ve önceki yıllarda Kutlu Doğum Haftası olarak bilinirken 2018 yılında ismi Mevlid-i Nebi olarak düzenlendi. Bu kapsamda Peygamber Efendimizin doğumunu kutlamak amacıyla ilçemizde bir hafta boyunca etkinlikler başladı.

Bu kapsamda ilçemizde de düzenlenen etkinliklerin ilk ayağı Say Düğün Salonunda gerçekleşti.

11 Kasım 2019 Pazartesi günü yapılan etkinlik, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.19 Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Kara Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ile devam ederken ardından İlçe Müftüsü Bayram Karar konuşma gerçekleştirdi.

Karar programa katılan tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti;

“Kutlu Nebinin doğumunu hicrî Rebi’ül Evvel Ayı’nın on ikisinde Mevlit Kandili programlarıyla ihyâ ederiz. Bununla beraber Mevlid-i Nebi etkinlikleri, rahmet elçisinin doğumu vesilesiyle Mevlid Kandilini de içine alan haftada çeşitli etkinliklerle onun bize rehber, önder ve model kılınışından daha çok istifade etme, niyet ve gayretiyle bir hafta olarak düzenlenmiştir. Bu maksatla her sene işlenmesi ihtiyaç hissedilen bir tema seçilir. Bu sene Mevlid-İ Nebi Haftası’nda ‘’Peygamberimiz ve Aile’’ konusu seçilmiştir. Çünkü aile yapımız çok ciddi sarsıntılar yaşamaktadır. İnsanlığın ilk ve en köklü müessesesi olan aile, modernizmin bencil ferdiyetçilik bataklığında rekabet, şiddet ve nefretlerle korkunç kırılmalar ve savrulmalar yaşamaktadır. Müjdeler olsun ki çaresiz değiliz. İşte bugün burada imdat çığlıklarının yükseldiği, aile hayatımızın buhran ve bunalımlarına sevgili peygamberimizden rahmet yüklü tespitler, teklifler, çare ve çözümler, On Dokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kara hocamız tarafından sunulacaktır büyük istifadeler elde etmemiz dileğiyle” diyerek tüm katılımcılara yeniden teşekkür edip konuşmasını sonlandırdı.

Dr. Mustafa Kara ise konuşmasına selam vermenin öneminden bahsederek konuşmasına başlarken, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek aile kavramının değerinden bahsetti. Özellikle beş S kuralının altını çizerek tüm insani ilişkilerin Sevgi, Saygı, Sadakat, Samimiyet ve Sabır üzerine kurulduğu taktirde Peygamber Efendimize yakışır bir ümmet olup, daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürüleceğinden bahsetti.

Programa Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğretim Görevlisi Mehmet Sedat İpar,  Garnizon Komutanı Jandarma Teğmen Bekir Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Nazım Aksu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, kurum müdürleri ve birçok vatandaş katıldı.

Program yapılan ikramların ardından sona erdi.

AdminAdmin