Güncel
Giriş Tarihi : 26-03-2019 12:05   Güncelleme : 26-03-2019 12:47

Minik Eller Fidan Dikti

Orman haftası etkinlikleri kapsamında Hızarçayı mevkiinde 200 adet fidan dikimi gerçekleşti

Minik Eller Fidan Dikti

21 Mart Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri doğrultusunda ilçemiz Hızarçayı mevkii alanında fidan dikimi gerçekleşti.

Programın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile gerçekleşti.  Haftanın anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Orman İşletme Müdürü Bilal Dinç yaptı. Konuşmasında ‘’ Ülkemiz ve yaşadığımız dünyada her geçen gün biraz daha önemini artıran küresel ısınma ve çevre kirliliği gibi  sorunlar, gelecek nesillere daha yaşabilir bir çevre bırakma konusunda bizlere önemli sorumluluklar yüklenmektedir. Bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla 1972 yılından itibaren tüm dünyada 21 Mart ‘’ Dünya Ormancılık Günü’’ , ülkemizde ise 1976 yılından beri, Orman Haftası kutlanmaktadır.

Ormanlarımız geçmişten devraldığımız ve geleceğe devretmekle görevli olduğumuz hazinelerdir.

Bu düşüncelerle orman varlığını artırıp koruma misyonu üslenmiş olan Orman İşletme Müdürlüğümüz 2018 yılında 38 bin fidan dikimi gerçekleştirmiş, 2019 yılında ise 40 bin fidanın toprak ile buluşturulması planlanmıştır.

Bugün burada 200 adet fıstık çamı, yalancı akasya fidanlarını hep birlikte toprağa kavuşturacağız. Orman ve su varsa Hayat var. ‘’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonrasında 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ilçemiz ilkokul, ortaokul, lise, öğrencileri arasında resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini ilçemiz Kaymakamı Murat Güven ve belediye başkan vekili Semra Demir takdim etti.

Akabinde fidanlar toprağa kavuştu. Onlara can suyu vererek hayat kattılar.

Gerçekleşen fidan dikim etkinliğine Gerze Kaymakamı Murat Güven, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Bekir Doğan, Gerze Orman İşletme Müdürü Bilal Dinç,kurum amirleri, kurum çalışanlarıi ile öğrenciler katıldı.

AdminAdmin