Güncel
Giriş Tarihi : 06-08-2016 15:38   Güncelleme : 06-08-2016 15:44

Modern Mezbahane Hizmete Açıldı

Özel Hamidiye Talebe Yurdu bünyesinde kurban kesim hizmeti verilmek amacıyla tesis edilen mezbahanenin açılışı yapıldı.

Modern Mezbahane Hizmete Açıldı
 Gerze Eğitim Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneğine bağlı olarak hizmet veren Özel Hamidiye Talebe Yurdu bünyesinde kurban kesim hizmeti verilmek amacıyla tesis edilen mezbahanenin açılışı yapıldı.

Kurban Bayramı'na bir ay gibi kısa bir süre kala ilçemiz Özel Hamidiye Talebe Yurdu kendi bünyesinde açtığı modern mezbahane ile vatandaşlarımıza hizmet etmeyi amaçlıyor.

Hamidiye Yurdu Müdürü Ömer Dilcan açılışta yaptığı konuşmasında , ''Bir Kur'anımız, Bir Kurbanımız Var düsturuyla hareket ederek Kur'an hizmetleriyle birlikte kurban hizmetlerini de dinimizin emrettiği şekilde yerine getirebilmek amacıyla mezbahanemizi yapmış bulunmaktayız. Alt yapısından üst yapısına krom raylarından yüksek tonajlı vinçlerine işkembe nakil makinesinden karkas bölme asansörüne 7 kefeli terazilerinden paylama masalarına kadar yoğun bir çalışma sonucu kurmuş olduğumuz tesisimizde bu kurban bayramında hizmet vermeyi arzuluyoruz. Bu hizmet kapsamında Hayvan temininden kesim işlemine, paylama ve paketlemeye kadar her türlü organizasyon için ciddi bir çalışma yapılmış olup, hayvan temin edilecek yerler ile bağlantılar kurulmuş, hizmet verecek kasaplar ile sözleşmeler yapılmış, paylama ve paketleme ile ihtiyaç halinde evlere de servis yapılabilecek şekilde organize olmuş bulunmaktayız. Şu an itibariyle kurban talepleri alınmakta olup, kurbanını kendisi almayı tercih eden kardeşlerimizin de kurbanlarını keserek hizmet vermeyi düşünüyoruz. Kurbanını tesisimizden teslim alan kardeşlerimize minimum düzeyde iş bırakmayı ve Kurban Bayramı'nda kurban telaşı yerine bayram yaptırmayı hedeflemekteyiz'' diyerek teisisin yapımında emeği geçen maddi ve manevi destek olan hayır severlere teşekkür ettikten sonra sözlerini noktaladı.

Dilcan'ın konuşmasının ardından dualarla tesiste ilk kurban kesimi yapıldı. Deneme kesiminden sonra açılışa gelen konuklara yemek ikramında bulunuldu. Açılış programı ikramın ardından son buldu.

Seda ŞengülSeda Şengül